'Irkçı söylem karşısında durmamız gereken bir hadise'

/ Kaynak: AA
'Irkçı söylem karşısında durmamız gereken bir hadise'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Sözcü gazetesinin manşetindeki ırkçı söylem karşısında durmamız gereken bir hadise" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sözcü gazetesinin, "Yerli ve milli diyene bak" manşetine ilişkin, "Sözcü Gazetesinin manşetinde gördüğüm, faşizan bir söylem, ırkçı bir söylem, dışlayıcı bir söylem, sanki AK Parti'nin içinde belli işte Kürt, Zaza, Arnavut, değişik kesimlerden insanlar sanki bu ülkede yerli değilmiş, milli değilmiş gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Bu hukuki olarak  da gerçekten hepimizin karşısında durmamız gereken bir hadise" dedi.


Yılmaz, Kanal 24'te katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


Sözcü gazetesine yanıt 


Bir gazetede, AK Partili bazı siyasetçilerin etnik kökenlerine gönderme yapan ve "Yerli ve milli diyene bak" ifadelerine yer verilen habere ilişkin soru üzerine Yılmaz, bu tür yayınların uluslararası hukukta nefret söylemi kapsamına girdiğini söyledi.


Demokrasilerde medyanın hükümetleri en sert şekilde eleştirme hakkına sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:


"Ama düşünce özgürlüğüyle nefret söylemini, ırkçılığı  birbirine karıştırmamamız lazım, faşizan söylemleri birbirine karıştırmamamız lazım. Bugün benim Sözcü Gazetesinin manşetinde gördüğüm, faşizan bir söylem, ırkçı bir söylem, dışlayıcı bir söylem, sanki AK Parti'nin içinde belli işte Kürt, Zaza, Arnavut, değişik kesimlerden insanlar sanki bu ülkede yerli değilmiş, milli değilmiş gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Bu hukuki olarak  da gerçekten hepimizin karşısında durmamız gereken bir hadise. 


Cumhurbaşkanımıza dönük kullandıkları üslup da gerçekten çok çok ayıp diyeceğimiz bir üslup gerçekten. Bakın cumhurbaşkanları seçimle geliyor artık  ve mevcut Cumhurbaşkanımız yüzde 52 oy alarak geldi. Bu üslup aslında  topluma bir hakaret bence. Cumhurbaşkanımızı seçen topluma aslında bir  hakaret ve gerçek anlamda yerli bir duruşa sahip olmadıklarını zaten bu üsluplarından da görüyoruz maalesef. Yani Sözcü gazetesinin izlediği yayın  çizgisini çok provokatif, tahrik edici, hakaretlerle dolu, seviyesiz bir üslup olarak görüyorum. Ve bu tarzın ne medya dünyamıza, ne siyasete, ne  demokrasimize bir faydası var. Bunun karşısında da yine hep birlikte durmamız ve hukuki bir dille, ahlaki bir dille durmamız gerekiyor."


Enflasyondaki gelişmeler


Enflasyonda son dönemlerde bir miktar bir artış olduğuna işaret eden Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Merkez Bankamız tabii bunu dikkate alarak mutlaka enflasyonla ilgili yeni beklentilerini ortaya koyacaktır. Bir miktar yukarı yönlü bir risk olduğunu görüyoruz, bu büyük oranda da liranın değer kaybından kaynaklanıyor, bunun iç piyasaya yansımaları var. 


 Merkez Bankamız hesabını kitabını yapıp piyasadaki beklentileri de görüp önümüzdeki süreçlerde bunları paylaşacaktır. Ama bir miktar yukarı yönlü bir etki olduğunu söyleyebiliriz ama öyle çok aşırı bir etkiden bahsedemeyiz."

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...