Efkan Ala: 'Hedefimiz gelişmiş 10 ülke arasına girebilmek'

/ Kaynak: İHA
Efkan Ala: 'Hedefimiz gelişmiş 10 ülke arasına girebilmek'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Ala, “Türkiye en gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanı. Önümüzdeki dönemde bizim hedefimiz en gelişmiş 10 ülke arasına girebilmek" diye konuştu.

Kurban Bayramı münasebetiyle Bursa'ya gelen İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, TÜMSİAD ve MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Hac'da meydana gelen olayda ölen hacılara ve terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara ve gazilere de acil şifalar dileğinde bulunan Ala, "Gelişmiş ülkelerin en önemli kaynağı insandır. İnsan kaynağını iyi değerlendiremeyen ülkelerin bunun dışında hangi kaynağa sahip olurlarsa olsunlar başarılı olamayacaktır. Afrika'dan altın, Irak'tan petrol çıkıyor. Ama bu ülkeler zenginlik üretemiyor, kalkınma olmuyor. Çünkü en önemli, en kıymetli varlıklarını iyi kullanamıyorlar, iyi değerlendiremiyorlar. Yerin üstündeki kaynakların en önemlisi insan kaynağıdır, onu iyi değerlendirmek lazım" dedi.


Ala, insan kaynağını iyi değerlendirmenin yolunun da siyasi istikrar olduğunu belirterek, "Onu iyi kullanmak lazım. Siyasi istikrar ve güven hangi ülkede varsa insanı iyi değerlendiriyor. Ama bu siyasi istikrar olmalı, demokratik siyasi istikrar. O bakımdan demokratik siyasi istikrarı sağlamış ülkeler gelişmelerini, kalkınmalarını devam ettiriyorlar. Türkiye'nin de siyasi hayatı bunun dönem dönem tecrübesiyle doludur. Ne zaman biz bunu yakalamışsak kalkınma oldu. 2002'den beri AK Parti hükümeti döneminde de bunu yakaladık ve siyasi istikrarla kalkınma, gelişme oldu. Kişi başına düşen gelirimiz 10 bin dolarlara geldi" diye konuştu.


Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin dönem başkanlığını yaptığını ifade eden Ala, "Şu anda bu toplantılar yapılıyor ve o ülkelerin başkanları gelecek. Türkiye en gelişmiş 20 ülkenin dönem başkanı. Önümüzdeki dönemde bizim hedefimiz en gelişmiş 10 ülke arasına girebilmek. Bunu hangi ülke olarak yapıyoruz? AB'ye müzakere imzası atmış bir ülke olarak yapıyoruz. Biz bunu başarabilirsek ki başarıyoruz. 1,5 milyar insan bu tecrübeden yararlanmak için bekliyor. Çünkü siyasetle kavga gürültü olmadan birbirini örselemeden bu başarılar büyüyor. Bütün ülkeler Orta Asya'dan balkanlara orta doğudan Endonezya'dan Fas'a ve Afrika'daki bazı ülkelere kadar hep Türkiye nasıl yoluna devam ediyor? Nasıl bunu başaracak diye diken üstünde bizi izliyorlar ve bizim başarılı olmamız için dua ediyorlar. Çünkü kendileri de bu tecrübeden yararlanacaklar" dedi.


Kalkınmada en önemli rolü üstlenenlerin girişimciler olduğuna değinen Ala, en önemli lokomotif şehirlerinden birisinin de Bursa olduğunu vurguladı. Buradaki programının ardından MHP Bursa İl Başkanlığı'nın Kültürpark'ta düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Ala'yı MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman karşıladı. Ala, ziyaretinin ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine geçti.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...