Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Çanakkale şiirini okudum ve dayak yedim

Davutoğlu: Çanakkale şiirini okudum ve dayak yedim

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu lisede solcu gruba karşı Çanakkale Şiiri'ni okuyup nasıl linç edildiğini anlattı.

Star gazetesinden Ardan Zentürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla New York seyahatinde Başbakan'ın lise yıllarına ait bir anısını dinleyip bugün okuyucularıyla paylaştı. Davutoğlu lise döneminde okula egemen olan sol grubun seminerinde Çanakkale Şiirini okuduktan sonra fena halde dövdüklerini anlattı.

İşte Zentürk'ün o paylaşımı:

Davutoğlu ile seyahat, fikirlerin renklerinde dolaşma anlamına gelir, sohbetimi siyasete döndürmemekte kararlıydım, zaten açıklamalar gelecek, siyaseti yeteri kadar konuşacağız, , iki yatılı okul çocuğu olarak biraz geçmiş anıların izlerini sürdük. Anlattığı bir anısını izniyle buraya alacağım, çünkü kararlı irade anlayışı açısından önemli:

"ÇANAKKALE ŞİİRİNİ OKUDUM FENA HALDE DÖVDÜLER"

“İstanbul Erkek yatılısı, o yıllarda sağ-sol diye bölünmüştü ama, bizim gibi, Batı düşünce sistemi ile doğunun geleneklerini birleştirmeye çalışan çocuklar yüzde 10 bile değildi, ağabeyler o günlerin sol sloganları ile her şeye hakimdiler. O zaman 14-15 yaşındayım, yine böyle beyin yıkama toplantılarından biri, sürekli onlar konuşuyor, bizler dinlemek zorundayız, sonra işte laf olsun diye biz küçüklere de söz verdiler, ben de kalktım, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiirini başında sonuna ezbere, bağırarak okudum, sonuna kadar dinlediler, devamında fena dövdüler.” 

Peki, o tavrının sonunun böyle olacağını bilmiyor muydu?
“Biliyordum ama, birinin de orada farklı düşüncelerin olduğunu göstermesi gerekiyordu...”Aslında, “kararlılık” mesajı verdiğinde dikkatle hatırlanması gereken bir anı bu...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...