Demiröz: HDP, Kandil'in gölgesinde kaldı

/ Kaynak: DHA
Demiröz: HDP, Kandil'in gölgesinde kaldı

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Demiröz, HDP'nin 80 milletvekili ile güçlü biçimde meclise gelip siyaset yapması gerekirken, Kandil'in gölgesinde kaldığını söyledi.

AK Parti İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis'te partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Demiröz, HDP'nin 80 milletvekili ile güçlü biçimde meclise gelip siyaset yapması gerekirken, Kandil'in gölgesinde kaldığını söyledi. Parti binasında partililerle bir araya gelen Vedat Demiröz alkışlarla karşılandı. Demiröz, 7 Haziran seçimlerinin tahlillerini henüz yapmadan yeni bir seçime gireceklerini, AK Parti'nin mahkum olduğu iktidar görevine yeniden geleceğini ve 7 Haziran sonrasını yakından izlediklerini söyledi.


"HDP, KANDİL'İN GÖLGESİNDE KALDI" 
Demiröz konuşmasında yükünün ağır olduğunu bildiğini, halkın desteği ile bu görevi yerine getireceğine inandığını söyledi. Demiröz, şöyle devam etti:


"Yardım ve desteklerinizi bekliyoruz. 7 Haziran seçimlerinin tahlillerini henüz yapmadan yeni bir seçime gideceğiz. AK Parti mahkum olduğu iktidar görevine yeniden gelecek. 7 Haziran sonrasını yakından takip ettik. CHP ve MHP'nin tutumlarını izlediniz. Bunların ülkeyi yönetecek ne kuvveti ve kudreti var? Koalisyona girmediler ve seçim hükümetine mahkum bıraktılar. HDP, maalesef 80 milletvekili ile güçlü bir şekilde meclise gelip siyaset yapması gerekirken, kandilin gölgesinde kaldı."


"KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞTÜLER" 
Demiröz, kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm riskleri göze aldığını, bölgede 3 yıl rahat bir yaşam sürüldüğünü belirterek şöyle dedi:


"Onlar arkamızdan sürece ihanet etti. 'Çukur kazma' mecazi anlamdadır. Kazdıkları kuyuya kendiler düştüler. Ülkeyi rahatlatmaya yönelik çalışma yok. Son zamanlarda çözüm sürecini bitirmeye yönelik algı oluşturmaya çalıştılar. Çözüm sürecini bugünkü haline getirdiler. Bu şekilde gitmeyecek. 1 Kasım'da halkımızın büyük tercihi ile tek başına iktidara gelecek olan ve buzdolabına kaldırdığımız çözüm sürecini yeniden hayata geçireceğiz. Her şey 1 Kasım'a odaklandı. Bu bölge eski rahatlıktan çok daha yaşanabilir olacak. Seçim beyannamemizi hazırlıyoruz. Seçim beyannamemiz müjdelerle doludur. Korucularımıza yeni kadrolar geliyor. Gönüllü korucular ve taşeron işçiler kadroya alınacak. 100 binin üzerinde kadro verilecek. İktidara gelmezsek bu hayaller suya düşecek. Polise güvenlik güçlerine öğretmenlere Bağ-kur'luya sigortalıya yeni müjdeler geliyor. Bunları yeni beyannamemiz ile açıklayacağız. Biraz rehavete kapıldık. Biraz basite aldık. Kitle partisi olunca böyle davrandık. Şimdi 2002 ruhuna döndük. MKYK seçilirken böyle düşünüldü. Yeni yönetimle ve yenilenmiş AK Parti ile yani Türkiye diyoruz. CHP'nin engellemesine rağmen 'Haydi Bismillah' dedik."

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...