Başbakan BM toplantısında konuştu

Başbakan BM toplantısında konuştu

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu BM kalkınma toplantısında konuştu.

BM Genel Kurulu'na katılllmak üzere New York'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu'na hitap ederken şu ifadeleri kuandı;
Bu toplantıda göçe yönelik hedefler görüşüldü. İstanbul'a yönelik projeler de görüşülüyor. Türkiye'ye önerilen teknoloji bankasının çalışmasına ilişkin raporu bekliyoruz. Kalkınma hedeflerimize dair önemli planlarımız var. 2030 gündemi içerisinde uygulama içinde çeşitli uygulama araçlarını değerlendiriyoruz. Türkiye olarak kalkınma planlarımız gündemimizde. 
'3.5 MİLYAR DOLAR YARDIMDA BULUNDUK'
G20 çeşitli ülkelere yardımlarda bulunmayı sürdürüyor. Türkiye de çevre ülkelere sağladığı yardımları arttırdı. 2014 yılında 3 buçuk milyar dolar yardımda bulunduk.


Herkes için kalkınmayı hedefliyoruz. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Bu noktada herkes için iyi bir gelecek sağlamak için sorumluluk üstleniyoruz. Türkiye olarak bu noktadaki katkılarımızı sürdüreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...