CHP'nin Erdoğan planı

CHP'nin Erdoğan planı

POLİTİKA Haberleri

Meclis'in açılışında konuşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan için CHP, ''makama saygı'' gereği ayağa kalkacak.

TBMM, 25. dönem 2. yasama yılının ilk ve son toplantısını yapmak için yarın açılacak. Ancak mesai yapmadan tekrar kapanacak.
CHP'NİN ERDOĞAN PLANI
CHP, Meclis'in yarın yapılacak açılışında konuşma yapacak Erdoğan'a karşı iki farklı tavır sergileyecek.
MAKAMA SAYGI İÇİN AYAĞA KALKACAKLAR
Bu çerçevede parti Erdoğan genel kurul salonuna girerken, "Cumhurbaşkanlığı makamına duyulan saygı" ifadesi olarak ayağa kalkacak.
SALONDAN AYRILIRKEN OTURACAKLAR
Erdoğan'ın konuşması süresinde CHP grubu konuşmayı dinleyecek. Konuşma sonrasında da alkış yapılmayacak. Erdoğan konuşması sırasında CHP'ye yönelik bir ifade kullanırsa, grup tepkisini gösterecek. Cumhurbaşkanı salondan ayrılırken, CHP grubu ayağa kalkmayacak.
''CUMHURBAŞKANI'NI PROTESTO ETMİYORUM''
Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te açılış konuşması yapacağı 1 Ekim günü Fransa'da olacak. Kılıçdaroğlu 1 Ekim'de yurt dışına gidecek olması konusunda, ''Bunun Cumhurbaşkanı'nı protestoyla ilgisi yok. Lyon'a gideceğimiz önceden belli oldu. Ankara'da olsam Cumhurbaşkanı'nı dinlerdim'' dedi.


Kaynak: Haber 7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...