Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ahmet Hakan'a saldıranlar adliyeye sevk edildi

Ahmet Hakan'a saldıranlar adliyeye sevk edildi

POLİTİKA Haberleri

Ahmet Hakan'a saldırı olayında gözaltına alınan 4 zanlı adliyeye sevk edildi.

Nişantaşı'nda 4 kişinin saldırısına uğrayan yazar Ahmet Hakan'a saldırı olayıyla ilgili soruşturmayı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı. Olayın 4 şüphelisi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.


Şüphelilerin polisteki sorgularında olayın trafik tartışması yüzünden meydana geldiğini, Doğan Medya Center önünde olaydan önce araçlarıyla birlikte ortaya çıkan görüntülerine ise "Tesadüf" olduğunu söylediler. Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğünde 5 görgü tanığı tarafından teşhis edildi.


POLİSE GELİŞ KAYITLARI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma sırasında saldırının ardından şüpheliler gece saat 03.30 sıralarında gözaltına alınarak Gasp Büro Amirliğine getirilmişti. Gözaltına alınan şüphelilerden Uğur Adıyaman'ın tehdit ve uyuşturucu bulundurmak, Kamuran Ergin'in ise uyuşturucu bulundurmak, yarama ve silahlı yağma suçlarından polise geliş kayıtları olduğu öğrenildi. Diğer şüpheliler Ahmet Şengüler ile Fuat Elmas'ın ise polise geliş kaydı bulunmadığı tespit edildi. Şüphelilerin olayda kullandığı Otomobilin ise Fatih'te bir turizm şirketine ait olduğu, şirketinin sahibinin ise şüphelilerden Uğur adıyaman'ın ağabeyi olduğu tespit edildi.


OLAYIN NASIL OLDUGU ORTAYA ÇIKTI


Polis soruşturması sırasında saldırının nasıl gerçekleştiği de netlik kazandı. Şüphelilerin, mağdurların ve görgü tanıklarının ifadelerine göre program çıkışında Nişantaşı'ndaki evinin önüne gelen Ahmet Hakan, şoförü ve emekli polis olan özel koruması araçlarını yol kenarına park ettikleri sırada, arkadan gelen bir araç hafifçe çarptı. Bu çarpma üzerine Ahmet Hakan, şoförü ve koruması ile diğer araçta bulunan 4 kişi aşağı indi. Şüpheliler hiç bir şey söylemeden Ahmet Hakan'a ve onlara engel olmak isteyen şoförüne saldırdı. 15-20 saniye süren kavganın ardından şüpheliler araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştı.


ŞÜPHELİLER 5 GÖRGÜ TANIĞI TARAFINDAN TEŞHİS EDİLDİ


Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin olayın trafik yüzünden çıkan tartışmanın ardından yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerin "Aramızda biraz itişme kakışma oldu" diye olayı anlattıkları öğrenildi. Şüphelilerin olayın 5 görgü tanığı tarafından Gasp Büro Amirliğinde teşhislerinin yapıldığı belirtildi.


GÖRÜNTÜLERE 'TESADÜF' DEDİLER


Öte yandan polis ekiplerinin şüphelilere olayın meydana geldiği gece Doğan Medya Center binası önünde ortaya çıkan otomobil içindeki görüntülerini sordu. Şüphelilerin olay gecesi o bölgeye bir arkadaşlarını almaya gittiklerini orda o saatte bulunmalarının tamamen "tesadüf" olduğunu söyledikleri öğrenildi.


ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBESİNE SEVK EDİLDİLER


Şüphelilerin çelişkili ifadeleri ve olayın arkasında başkalarının bulunma ihtimali üzerine savcılıktan 1 günlük ek gözetim izni alındı. Şüpheliler izin alındıktan kısa süre sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Öte yandan Ahmet Hakan'ın 14 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Valiliğine yakın koruma istediğini belirten bir dilekçe verdiği bu dilekçenin 18 Eylüm 2015 tarihinde gayrettepe Korumalar Şube Müdürlüğüne geldiği öğrenildi. Valililikte yakın koruma verilmesini sağlayan komisyonun toplanmasına kadar Ahmet Hakan'a "çağrı üzerine koruma" kararı verildiği belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...