Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'den Cumhuriyet Gazetesine yalanlama

/ Kaynak: İHA
AK Parti'den Cumhuriyet Gazetesine yalanlama

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Ömer Çelik'in, dün Cumhuriyet Gazetesi'nde "aileme dokunma" başlığı ile yayınlanan habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çelik, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Gazetesi'nde, “Aileme Dokunma” başlığıyla manşetten verilen haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, “Haberde, AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında, Ortak Hükümet Kurma çalışmaları kapsamında yapılan istikşafi görüşmelerde, AK Parti heyetinin CHP'den dolaylı olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesine dokunmama garantisi istediği” iddia edilmiş olup; koalisyon görüşmeleri sırasında AK Parti heyetine iletilen tüm bilgilerin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildiği iddia edilmektedir. Bu iddiaların hiçbiri doğru değildir. Tamamen gerçek dışı ve hayal mahsulüdür.AK Parti Heyeti olarak, CHP ile hükümet kurmaya dönük olarak yürütülen istikşafi görüşmelerde hiçbir şekilde, Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili bir konu geçmemiştir. Cumhurbaşkanlığı makamının partiler arası görüşmenin gündemi olması ya da tartışılması asla söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Cumhurbaşkanlığı makamı, devletimizin en üst makamıdır. Partiler arası görüşmelerde herhangi bir şekilde, Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili tartışmanın ya da konumlandırmanın yapılması asla söz değildir. AK Parti olarak, siyaset kurumunun, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına, saygı esasında ve devlet geleneklerimize uygun bir şekilde yaklaşması gerektiğinin altını çiziyoruz."

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...