CHP'den bomba HDP açıklaması

CHP'den bomba HDP açıklaması

POLİTİKA Haberleri

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 7 Haziran seçimlerinde CHP'lilerin HDP'ye verdikleri oyların partilerine döneceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 7 Haziran seçimlerinde CHP'lilerin HDP'ye verdikleri oyların partilerine döneceğini söyledi. Serter, 1 Kasım seçimlerinde İzmir'de her iki bölgeden 10'ar milletvekili çıkaracaklarını söyledi.  7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından buradan çıkacak bir koalisyonun Türkiye'yi 4 yıl yöneteceğini düşündüklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, “Çeşitli engeller nedeniyle bu mümkün olmadı. Seçimlere 1 ay gibi çok az bir zamanımız kaldı. Biz zaten 8 Haziran itibariyle seçim olacakmış gibi hazırlıkları sürdürüyorduk. Tüm ilçe ve belde örgütlerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız her gün seçim yapılacakmış gibi hazır bir şekilde hem görev bekliyor hem de sokaklarda çalışıyorlar” dedi. 7 Haziran'da yapılan seçimlerde İzmir'de bulunan 30 ilçeden 28'inde birinci parti çıktıklarını anlatan Serter, “Sadece 2 ilçede çok cüzi bir rakamla 2. parti olduk. 1 Kasım'da 30 ilçede 1. parti olarak çıkacağız ve en yüksek oy oranıyla, en yüksek milletvekiliyle Ankara'da temsil edileceğiz” diye konuştu. 


“MAHALLE VE SOKAK BAZINDA ÇALIŞIYORUZ” 
Geçen günlerde milletvekili adaylarıyla özel bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Serter, “Mahalle ve sokak bazında oy kayışlarıyla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Bunları milletvekili adaylarımızla paylaştık. Toplantı sonrası hepimiz kitapçıkları aldık. Bu kitapçıklar üzerinden çalışıyoruz. 1 Kasım seçimlerinde iktidara yürüyoruz, biz ona inanıyoruz. İzmir özelinde çok ciddi oyla geleceğiz. Türkiye'den de ümitliyim. Bu seçimlerden iktidar partisi olarak çıkacağız” ifadelerini kullandı. 


“İKİ BÖLGEDEN 10'AR MİLLETVEKİLİ” 
Yapılan son seçimlerde yüzde 46,5'a yakın bir oy oranıyla her iki bölgeden de 6 milletvekili çıkardıklarını hatırlatan Bedri Serter, “Yaşanan bu terör olayları insanları bezdirdi. Bu olaylardan kimlerin sorumlu olduğunu herkes çok net biliyor. O nedenle bu seçimlerde İzmir'de çok ciddi oyumuz yükselecek ve milletvekili sayımız iki bölge için 10'ar milletvekili olacak diye bekliyorum” dedi. 


“HDP'YE GİDEN OYLAR DÖNECEKTİR” 
Serter, MHP İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural'ın “İzmirlilerin 7 Haziran'dan sonra kendilerini PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ile aynı blokta gösteren CHP'ye söyleyecekleri bir şeyler olacaktır” sözlerine de şöyle cevap verdi: “HDP'nin geçen seçimlerde bir sıkıntısı vardı artık onu aştı. İzmir'de HDP'ye CHP'liler tarafından verilmiş oylar varsa onun CHP'ye döneceğine inanıyorum. Biz kimseyle ittifak içinde değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük partisiyiz. Ondan dolayı herhangi bir milletvekilinin bir şey söylemesi bizi bağlamaz. Bizim kimseye kucak açtığımız yok. Biz 7 Haziran'dan sonra MHP'nin genel başkanına başbakanlık teklif ettik. Bizim ne olduğumuz ortada.” 


“DEMEK Kİ OYUNCULARINI BEĞENMEMİŞLER” 
Serter, AK Parti'de Veysel Eroğlu'nun yerine Binali Yıldırım'ın aday gösterilmesini ise “Onlar 7 Haziran maçına çıkarken demek ki oyuncularını beğenmediler. Onuncu dakikada oyuncu değiştiriyorlar. Biz tüm oyuncularımıza güveniyoruz, aynı listeyle devam ediyoruz. Daha çok başarı elde edeceğimize inanıyoruz. Oradaki isimler bizi bağlamıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...