CHP Manisa teşkilatında Özgür Özel depremi

/ Kaynak: İHA
CHP Manisa teşkilatında Özgür Özel depremi

POLİTİKA Haberleri  / İHA

CHP Manisa teşkilatında, Turgutlu ve Yunusemre ilçe teşkilatlarının ardından il yönetiminin de düşürülmesi partililerin tepkisine neden oldu.

CHP Manisa İl Yönetiminin düşmesi ve bazı üyelerin devamsızlık ve yetersizlik dolayısıyla dışarıda bırakılması parti içindeki huzursuzluğu tetikledi. Bir gurup partili il binası önünde basın açıklaması düzenleyerek, CHP Manisa teşkilatının bu duruma gelmesinde CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in olduğunu belirterek Özel'e tepki gösterdi. Partililer adına açıklamayı CHP'nin Manisa eski il başkan vekillerinden Sait Özkan yaptı. Kendilerinin il yönetiminden 'devamsız ve yetersiz' oldukları gerekçesiyle bir takım entrikalarla düşürüldüğünü belirten Sait Özkan, şöyle konuştu: “İl Başkanımız dahil 14 arkadaşımız istifa ettirilerek il yönetimi düşürülmüştür. Yine istifa edenleri yer aldığı, istifa etmeyenlerin listeye alınmadığı yeni il yönetimi atanmıştır. Yapılan işlem siyasi ahlaka ve parti hukukuna ve parti geleneklerine yakışmamıştır. CHP delegelerinin seçtiği il yönetimi istifa ettirilerek yönetimin düşmesini sağlayan, örgütün iradesini hiçe sayan Sayın Özgür Özel seçim sürecindeki yanlışlıklarına ne yazık ki devam ediyor. Kişisel ihtiraslarla yapılanları anlayamıyoruz. CHP tüzüğü yok sayılarak, Manisa'da en yüksek oy artışını sağlayan Turgutlu İlçe yönetiminden başlayan operasyon, Yunusemre İlçe Yönetiminin istifa ettirilmesi ile devam etmiştir. Şimdi ise il yönetiminin istifaya zorlanarak düşmesi sağlanmıştır. Sayın Özgür Özel yıllardır bir arada çalışan, hüzünde, neşede bir arada olan Manisa örgütünü düşman haline getirmeye çalışmaktadır.”


ÖZEL PARTİYİ KARIŞTIRIYOR
Özgür Özel'i partiyi karıştırmakla suçlayan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Özgür Özel son genel seçimde bir önceki seçime göre oyunu üçe katlayan Turgutlu ilçe yönetimini deyim yerindeyse karıştırarak CHP Manisa örgütünün huzursuzluğunun fitilini ateşlemiştir. Parti içi demokrasiyi yok sayan habis anlayışla bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonra da daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Anlayışımız çok net; seçimle gelen yöneticiler seçimle gider. Seçimle gelenlerin kaderini, kendini her şeyi yapmaya muktedir görenler değil gerçek irade sahibi örgüt ve kongre tayin eder. Sayın Özgür Özel'in örgütü kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etme girişimlerine rağmen CHP'nin Manisa'da hak ettiği oyu alacağına yürekten inanıyoruz. Her ne olursa olsun, haramilerin iktidarını yıkmak, aydınlık Türkiye'yi yeniden kurmak için örgütümüzle omuz omuza mücadelemize aynı inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz.”


YAPILAN TAMAMEN HİZİPÇİLİK
Partinin etkili isimlerinden Nurettin Dingaz da, “Siz 14 il yönetiminden ismi istifa ettiriyorsunuz. Seçime 27 gün kala başarısızsınız diyorsunuz ve o 14 kişiyi tekrar atıyorsunuz il başkanıyla beraber. Yanlışlık burada. Sayın vekilimiz şunu yapmalıydı, 3 milletvekilimiz bir araya gelerek partinin militanları, partinin emekçilerini, emektarlarını çağırarak herkesi kucaklayan bir il yönetimi oluşturmalıydı ve partimiz gümbür gümbür seçime girmeliydi. Burada şimdi yapılan tamamen gurupçu bir şeydir. Biz buna karşıyız” dedi.


ESEFLE KINIYORUM
Özgür Özel'i sert bir dille eleştiren partinin eski yöneticilerinden Niyazi Yıldız da, “Hiç kimseyi suçlamasın. Kimsenin üzerinden siyaset yapmasın. Eğer yüreği yetiyorsa gelsin içerideki örgütünün bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarda kim katılmış, kim katılmamış, onlara baksın ve ondan sonra çalışıp çalışılmadığı hakkında karar versin. Bunlar ne partiye yakışır, ne de partililiğe yakışır. Bizim bugün birbirimizle kenetleneceğimiz bir ortamda tamamen birbirimizi dışlar bir duruma geldik. Bu ne Cumhuriyet Halk Partisine yakışır ne de sayın vekilin kendisine yakışır. Kendisini esefle kınıyorum. Bu kadar net söylüyorum” diye konuştu.
CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada'nın önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...