AK Parti'den müjde üstüne müjde!

AK Parti'den müjde üstüne müjde!

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı beyannameyi açıkladı. Her kesim, müjdeli haberlerle coştu.

Beyannamenin önemli başlıkları


- Halen 1000 TL olan asgari ücret 1.300 TL'ye çıkacak 
- Kendi işini kuracak gençlere karşılıksız 50 bin TL verilecek 
- Emekliye yılda 1200 TL ek ödeme yapılacak 
- Taşeron çalışanlara kadro müjdesi 
- Polise 2 bin 200 yerine 3 bin gösterge rakamı gelecek 
- Gençlere ücretsiz internet sağlanacak 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı beyannameyi ATO Congressium Salonu'nda düzenlenen törenle kamuoyuna açıkladı. Gençlerden emeklilere, esnaftan çiftçiye kadar toplumun her kesimini ilgilendiren devrim niteliğindeki adımların yer aldığı beyanname büyük yankı yaptı.
Beyannameyi, "Reformlar", "Vaatler" ve "Önemli Projeler" olmak üzere üç ayrı kategoride açıklayan Başbakan Davutoğlu'nun, özellikle toplumsal kesimlere yönelik müjdeleri büyük alkış aldı. İşte AK Parti'nin vaatlerinden öne çıkanlar: 


EV ALACAKLARA "KAMU KATKISI" 
- Ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 kamu katkısı sağlanacak. 
- Bütün annelere, "Doğum Hediyesi Programı" kapsamında, ilk çocuk 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üç ve üzerinde çocuklar için 600 TL ödeme sürecek. Pilot uygulamada 3 Ekim itibarıyla 265 bin 782 anneye bu ödeme yapıldı. 


KADIN GİRİŞİMCİYE "KREDİ" 
- Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanacak. 
- Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen süreler, memuriyet kıdeminde değerlendirilecek. 
- Çalışan kadınlara, ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı sağlanacak. Çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak. 


EMEKLİLERE YILLIK 1200 TL
- Tüm işçi ve Bağkur emeklilerine, aylık 100 TL olmak üzere yılda 1200 TL ilave para ödenecek. Böylece takribi 1 veya 1.5 maaş ek zam yapılmış olacak. Tarım Bağkurluları haricinde bin TL altında maaş alan emekli kalmayacak. Tarım Bağ-Kur emeklileri de 884 TL'ye ulaşmış olacak. 
- TOKİ eliyle 240 taksitle, aylık 250 TL bedelle emekliler konut edinebilecek.


Öğretmene şubatta atama müjdesi


Şubat döneminde öğretmen alımı yapılacak şekilde düzenlemeler yapılacak. Öğrencilerin sınav baskısını azaltmak için yüksek öğretime geçiş sınavlarının yılda birden çok yapılması sağlanacak. 


102 PROJE HAYATA GEÇECEK 
Davutoğlu, hayata geçirilecek dev projeleri de sıraladı. Kanal İstanbul'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, İstanbul'un 3'üncü Havalimanı'ndan Yerli Marka Otomobil Projesi'ne kadar 102 projeye dikkat çeken Davutoğlu, 5.7 milyar TL'lik projeyle 200 bin hektar alanın sulanmasını sağlayacak Silvan 1. Merhale Projesi'ne de vurgu yaptı. Terör örgütünün bu projeyi sabote etmek için her türlü eylemi yaptığını vurgulayan Davutoğlu, "Biz onlara inat bu projeleri tamama erdireceğiz dedi. Projeler arasında nükleer santrallardan hızlı tren projelerine, limanlardan metrolara, savunma sanayiinden sağlığa kadar pekçok  çalışma sıralandı. 


MASA BAŞINDA YAZMADIK
Davutoğlu, beyannameyi masa başında değil, milletin katılımıyla hazırladıklarını söylerken, bütün kentlerde her kesime "bizne ne bekliyorsunuz?" diye sorduklarını söyledi.  AK Parti siyasetinde millete yalan söylemek yoktur" diyen Davutoğlu, "Bu beyanname G-20 ülkeleriyle bile kıyaslandığında gelecek için reform vadeden tek beyannamedir" ifadesini kullandı. Puslu havayı seven çakallar zannettiler ki ülke sahipsizdir... Biz bu topraklarda kardeşliği egemen kılacağız. 


BİZİM SÖZÜMÜZ SENET          
"Milletimiz 13 yıllık tecrübeyle yakından biliyor ki bizim sözümüz sözdür, sözümüz senettir. Notere ihtiyacı olmayan bir senet" ifadesini kullanan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin sadece Türkiye'nin kaderini değil, yönünü Türkiye'ye dönmüş Filistin'in, Suriye'nin bütün mazlum milletlerin kaderini tayin edecek bir seçim olduğunu vurguladı. Davutoğlu,"13 yılın kazanımlarının heba edilmesine izin vermeyeceğiz. " dedi.


YENİ ANAYASA SIRADA
Davutoğlu, "Demokratik denge ve kontrol mekanizmalarının öngörüldüğü, her türlü vesayetin engellendiği yeni bir Anayasa yapacağız" dedi. Davutoğlu, "Eşit vatandaşlık ilkesini egemen kılacağız" diyen Davutoğlu, parlamenter sistemin istikrarsızlığa yol açtığını da savundu ve, "Başkanlık sisteminin daha uygun bir yönetim modeli olduğuna inanıyoruz" dedi. 


PARALEL YAPILARA İZİN YOK 
"Yeni sistemde meşru siyasi otoriteye ve hukuk düzenine tabi olmayan paralel yapılara izin verilmeyecektir" diyen Davutoğlu, yürürlükteki Siyasi Partiler Kanunu'nu (SPK) kaldırarak, pari içi demokrasiyi güçlendirecek yeni bir SPK çıkaracaklarını vurguladı. 
Davutoğlu kamu yönetimi reformunun da hayata geçirileceğini söyledi.


CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ 
- Geleneksel irfan merkezleri ile cemevlerine hukuki statü tanınacak. 
- İrfan merkezleri ile cemevlerinin ihtiyaçlarının karşılanması için yasalarda değişiklik yapılacak, ücretsiz elektrik ve su imkanı sağlanacak. 
- Ünivresitelerde Alevilik öğretisi konusunda araştırma ve uygulama merkezleri açılacak. 


"ÇÖZÜM" VURGUSU 
Davutoğlu, "Süreci bozan, zehirleyenlere rağmen, huzur içinde yaşanan Türkiye hedefimize yürüyeceğiz" dedi ve kamu düzeni tesis edilinceye kadar çözüm süreci anlayışının korunmaya devam edileceğini vurguladı. 

Akşam
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...