Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Depreme karşı her geçen gün bir önceki günden daha iyiyiz'

/ Kaynak: İHA
'Depreme karşı her geçen gün bir önceki günden daha iyiyiz'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Depreme karşı her geçen gün bir önceki günden daha iyiyiz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, geri dönüşümden elde edilen 500 bin defterin dağıtım törenine katıldı.
Neyyir Turhan İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende Bakan Güllüce, Cevizlibahçe Kentsel Dönüşüm Konutları'nın temel atma törenine de canlı yayınla bağlandı.
Türkiye'de çok hızlı kentleşmenin sonucunda çarpık şehirleşme ve yapılaşma olduğunu belirten Bakan Güllüce, binaların çoğunun mühendislik görmediğini ifade etti.
Güllüce, 1999 depreminde belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, yıkılan binaların her birinin katalogları yapıldığına işaret eden Güllüce, kentsel dönüşümü çok önemsediğini anlattı.
Teknik olmayan malzemelerle yapılan binaların dönüşümünün hızlanması gerektiğini belirten Bakan Güllüce, Esenler'in dönüşümü en iyi uygulayan ilçelerden biri olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'yu çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Kentsel Dönüşüm'ün önemini anlatan Bakan Güllüce, yaptığı konuşmada, “198 daire. Bu şu demek, riskli binadan 198 tanesi azalacak demek. Çok şükür depreme karşı her geçen gün bir önceki günden daha iyiyiz. Beton makinesinin sesi bu ülkede hiç eksik olmasın. Türkiye kalkınıyor ve gelişecek . Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerine gidiyor. Biraz sonra o beton pompası vurmaya başlayacak, Türkiye'de birilerine rağmen Türkiye kalkınacak. Bu beton pompaları hiç durmasın. Rabbim bu ülkeyi hep böyle kalkındırsın, hep böyle geliştirsin. Silah sesleri, terörün yerine, insanların birbirlerine acımasızlığı yerine beton santrallerinden beton çıksın, beton santrallerinin betonlarını beton pompaları, güzel güzel evler, hava alanları yollar ve otobanlar yapsın. Rabbim bunu yapmaya nasip etsin” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından konutların temeli atıldı.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...