Türkeş'ten Bahçeli'yi kızdıracak açıklama!

Türkeş'ten Bahçeli'yi kızdıracak açıklama!

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ''Neden AK Parti'ye geçtiniz?'' şeklindeki soruya Almanya'daki bir anayasal şart üzerinden cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e “Bir siyasetçinin kolay kolay veremeyeceği bir karar verdiniz. Soyadınızı da düşünürsek çok daha zor. Herhalde MHP'den böyle bir noktada ayrılma kararı bir günde verilmemiştir. Kırılma noktalarınız ne oldu? Neden böyle radikal bir karar verdiniz de bakanlığı kabul ettiniz, Ak Parti'ye geçtiniz?” diye soran Milliyet'ten Serpil Çevikcan aldığı cevabı köşesinde ''Bu yanıt Bahçeli'yi çok kızdırır!'' başlığı altında verdi.


Türkeş'in yanıtı şöyle oldu;
“Geçenlerde beni ziyarete gelen bir dostum söyledi. Almanya'da parti kapatmak varmış. Ben bilmiyordum. Dostum, 'Almanya'da parti kapatmanın bir tek şartı var' dedi. 'Eğer bir siyasi parti iktidar olmak istemiyorsa Alman devleti o partiyi kapatır' dedi. Alman anayasasında varmış. Ben dostumun yalancısıyım. Sorunuzun yanıtı, işin özeti bu aslında.”
Bu yanıtı açan yeni bir soru sormaya vaktimiz yoktu, ancak Türkeş'in bu değerlendirmesinin MHP lideri Devlet Bahçeli'yi epey kızdıracağına kuşku yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...