'Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler'

/ Kaynak: İHA
'Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Mevlüt Çavuşoğlu, 'Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler. İleride iki tane kitap yazmayı düşünüyorum' dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı dönemiyle ilgili açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, o dönemle ilgili kitap yazmaya hazırlandığını açıkladı. "5-6 senem gitti" diyen Çavuşoğlu, "Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler. İleride iki tane kitap yazmayı düşünüyorum. İlk kitabım Avrupa'ya giden süreç olacak. Bir İngiliz'e karşı seçim kazanmak o kadar kolay değil. İkinci kitabım ise Gazipaşa Havaalanı süreci olacak" diye konuştu.
Eski Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Demre ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuşan Çavuşoğlu, bu tür toplantıları önemsediklerinin altını çizdi. Birlikte çalışma gücünü pekiştirdiklerini ve Antalya'ya büyük hizmetler getirdiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, "Batı bölgesi Demre'de bu hizmetlerden payını aldı. Hükümet konağımız yoktu yaptık, adalet sarayımızı da yaptık. Her ilçede spor tesisleri yapıyoruz. Bundan sonra da kaymakamımızla birlikte gençlerimize ve sporcularımıza desteğimizi vereceğiz" dedi.
"ÜNİVERSİTE İÇİN ÖDENEK ÇIKACAK"
Konuşmasında eğitimin önemine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Eğitim çok önemli. Bu bölgeye imamhatip okullar, ilköğretimler bir çok okul kazandırdık. Eğitime karşı yatırımlarımızın karşılıgını sınavlarımızda alıyoruz Demre için. Meslek yüksekokulu için kendi cebinizden paralar harcadınız. Bir yere geldi tıkandı. Hayırseverlerden gelen para tıkandı. Akdeniz Üniversitesine geri kalan miktarı karşılatacağız. Rektör ile görüştüm protokolde sorun oluşmuş. Bütçede sıkıntın varsa bunla ile ilgili ödeneği ben Ankara'dan göndereceğim. O insanları yarı yolda bırakamayız" şeklinde konuştu.
Konuşmasında bölgenin altyapı hizmetlerine de değinen Mevlüt Çavuşoğlu "Bunun yanında içme suyu kanalizasyon yapılması gerekiyor, sulama suyu sıkıntısı olmaması gerekiyor. DSİ ve ASAT ile birlikte çalışıyoruz ve bitmek üzere. Denizlerimizde bir damla kirli su istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi yasasını eleştiriyorlar. İlçe belediyelerinin bütçeleri kısıtlı. Kanunla şehir merkezileri bütçesi arttırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Bey sağ olsun ilçelere gereken hizmetleri sunuyor. Hizmetin parti ayrımı olmaz. Hangi belediye hangi partiden olursa olsun onlara desteği sunmamız gerekiyor. Bu konuda yine Menderes Türel'e teşekkür ediyoruz. Hizmet halk için yapılır, bu anlamda tüm Antalya'nın ilçelerine hizmeti en iyi şekilde götürmeye çalışıyoruz. 180 kilometrelik içme suyu borusu döşendi. Burdan Aspendos'a kadar uzanan bir proje. 50 km bir çalışma var, en kısa zamanda sizlerin hizmetine sunacağız. Turizm Bakanlığımız tesisler yaptı. Bu bölgelere denizden, havadan, karadan ulaşım olması gerekiyor. Bu konuda duble yolsa duble yol, tünelse tünel hepsini yapacağız. 13 milyon turist geldi. Turizmi 12 aya çıkarmamız lazım. Hedefimiz 50 milyar dolar ise, bu hedeflerimize ulaşmak için lokomotif şehir Antalya'dır. Bu bölgenin havadan da ulaşılır olması lazım yani havaalanının yapılması gerek. Bunun 2 yıldır çalışmalarını yapıyorduk. Sağ olsun Lütfi Elvan bakanımız çalışmaları hızlandırdı. Gerekli incelemeler yapıldı. Şu anda bu bölgede 3 yerde titiz çalışmalar sürdürüyorlar. Bu çalışmalar yapılması gerekiyor, sivil havacılıkta bu çalışmalar yapılmalıdır. 3 noktada çalışmalar şu anda devam ediyor. Şundan emin olmanızı isterim. Bir aksilik çıkmayacağını düşünüyoruz. Bu bölgeye Antalya'nın 3'ncü havalimanını yaptıracağız. Alanya-Gazipasa Havalimanı yapılamaz deniliyordu, küçük uçaklar bile inmez deniyordu. Ben de iner diyordum. Tabi bu titiz çalışmaları incelemeleri yaptıktan sonra gerçekleşti" ifadelerini kullandı.
"BİR İNGİLİZ'E KARŞI SEÇİM KAZANMAK KOLAY DEĞİL"
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı dönemiyle ilgili de açıklamalar yapan Mevlüt Çavuşoğlu, o dönemle ilgili kitap yazmaya hazırlandığını açıkladı. "5-6 senem gitti" diyen Çavuşoğlu, "Türk ve Müslüman olduğumuz için neler yaptılar neler. İleride iki tane kitap yazmayı düşünüyorum. İlk kitabım Avrupa'ya giden süreç olacak. Bir İngiliz'e karşı seçim kazanmak o kadar kolay değil. İkinci kitabım ise Gazipaşa Havaalanı süreci olacak" diye konuştu.
"TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK"
Konuşmasında terörle mücadele çalışmalarına da değinen Mevlüt Çavuşoğlu, silah bırakılması gibi bir durumun asla kabul edilemeyeceğini belirterek "Silahları bırakmak yok. Sonuna kadar götüreceğiz. Silahların üzerine beton dökülünceye kadar devam edeceğiz. Şu anda askerimize polisimize kolaylıklar diliyoruz. Bu kardeşlerimizin sayesinde ayaktayız. Hepsinin kökünü kazımak bizim görevimizdir. Mücadelemizi sürdüreceğiz, hedefler tam isabet vuruluyor. PKK'nın inlerini ve silah depolarını vuruyoruz şehirlerde de yapılanmalarını temizliyoruz" dedi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...