'İhmali olanları istifaya davet ediyorum'

/ Kaynak: DHA
'İhmali olanları istifaya davet ediyorum'

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Destici, Ankara'da 97 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı terör saldırıda güvenlik zaafiyeti olduğunu öne sürerek, sorumluları istifa etmeye davet etti.

Destici, "Buraya hizmet için geldik' diyerek kusurlarınız ortaya çıktığı halde eğer buraya yapışmaya devam ederseniz, inandırıcılığınız kalmaz. Millet nezdinde Türkiye'yi yönetenlerin, olayın gerçekleşmemesi için tedbir alması gereken, sorumluluk makamında oturanların millet nezdinde bir inandırıcılığı da itibarı da kalmamıştır" dedi.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sakarya'daki aday tanıtım toplantısına katılırken, Ankara'daki intihar saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Destici saldırıda ihmali olan güvenlik birimi yetkililerinin istifa etmelerini isterken şöyle dedi:


"Bu saldırının yapılmasına dolaylı da olsa gerekli tedbirleri almayarak bir şekilde ihmal, hata, kusur, ne dersek diyelim; bunun sahibi olanları da tabii ki sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye ve onurlu bir duruş sergilemeye, istifa müessesesini kullanmaya davet ediyorum. Eğer bu erdemi gösteremezlerse bu onurlu ve erdemli davranışı gösteremez ve hiçbir şey yokmuş gibi koltuklarında oturmaya, çene yarıştırmaya, ikili polemiklere girmeye ve savunma refkeksini geliştirmeye devam ederlerse erdem kelimesini ağızlarına almamaları gerekir. Çünkü oturdukları koltuklar millete hizmet yeridir." 


Hükümet yetkililerinin olay sonrası saldırıyı kınayarak olayın üzerini örtemeyeceklerini kaydeden Genel Başkan Destici, kendilerinin meclis dışı bir muhalefet partisi olarak 'Geçmiş olsun' temennilerine bulunma hakkına sahip olduklarını, ancak ülkeyi yöneten, sorumluluk makamında oturanların bunu yapamayacağını anlatırken, "Bu ülkenin, 75 milyonun güvenliğini ilgilendiren bir meseledir" diye konuştu.


BBP Genel Başkanı Destici, intihar saldırılarında açık biçimde güvenlik zafiyeti olduğunu, sorumluluk makamında olanların, onurlu bir davranış göstererek bunun gereğini yerine getirmesi gerektiğini yinelerken, "Ne kadar istihbarat birimimiz varsa ve kim sorumluysa görevini yapmış olsa, o bombacıların tespit edilmesi gerekiyordu. Tespit edilmemiş ve Ankara'nın göbeğinde gelip bu bombaları patlatmışlarsa 'Burada zafiyeti yok, ihmal yok' açıklamasının toplum nezdinde bir inandırıcılığı, bir karşılığı yoktur. ancak kendilerini aldatmış olurlar" dedi.


"TERÖRDEN, KANDAN BESLENİYORLAR"


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, saldırı üzerinden siyset yapan partilerin kardeşlikten söz etmemeleri gerektiğini anlatırken, "PKK'nın yanında durmaya devam edeceksin, sırtını PKK'ya yaslamaya devam edeceksin sonra barıştan kardeşlikten bahsedeceksin. Bu kabul edilemez" dedi.


Destici, siyasi partilere ülke menfaati için tek noktada buluşma çağrısı yaparak, "Buradan Cumhurbaşkanı'na da Başbakan'a da, partilere de çağrı yapıyorum. Yaşanan hadiselerin herkese ders olması gerektiğini düşünüyorum. Burada hepimizin önceliğini Türkiye yapması gerekiyor. Ülke menfaatinin her şeyin üzerinde olduğunu düşünerek herkesin şahsi ve parti menfaatlarini bir tarafa bırakarak ülke menfaatinda buluşmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.


Destici, son olayın iktidarın iflas ettiğinin bir göstergesi olduğunu, milletin güvenliğini sağlayamadıklarının görüldüğünü kaydederken, "Devlet ve milletin güvenliğini sağlayamayanlar iç kavgalara sırf oy almak için devam ederlerse bu ülke için felaket olur" ifadelerini kullandı.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, aday tanıtım programının ardından Eskişehir'deki şehit cenazesine katılmak üzere Sakarya'dan ayrıldı.

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...