'Saldırganların DNA bulgularına ulaşıldı'

'Saldırganların DNA bulgularına ulaşıldı'

POLİTİKA Haberleri

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
- Terör bir insanlık suçudur ve teröre karşı bütün ülkelerin, özellikle de 'komşu' denen ülkelerin iş birliği, en önemli önlem niteliği taşımaktadır. Son dönemde özellikle Suriye ve Irak'ta ortaya çıkan kriz sonrasında, göç sadece yakın komşu ülkelerin değil Avrupa'nın ve insanlığın meselesi haline gelmiş buluyor. Bu noktada da Türkiye ile Bulgaristan yakın iş birliğini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceklerdir.
- Seçimlerden hemen sonra ilk ziyaretlerimden birini Bulgaristan'a yaparak dostluğumuzu daha da pekiştirmek istiyorum. Bulgaristan'da da yerel seçim var. Şimdi ki ticaret hacmimiz 5 milyar dolar ama bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. 
- Yolların, hızlı trenlerin ulaşımların artması ile dostluğumuz ve birlikteliğimiz daha da artacaktır. Bulgaristan ve oradaki soydaşlarımız dost ve kardeş olmaya devam edeceklerdir. Bir kez daha mevkiidaşıma teşekkür ediyorum. Bu sefer kısa ama verimli bir ziyaret oldu. Ama İstanbul'a bir kaç saatliğine gelmeyi biz kabul etmeyiz. İnşallah bir dahakine bir kaç günlüğüne bir ziyafet çerçevesinde kendisini bekliyoruz.
"SALDIRGANLARIN DNA'LARINA ULAŞILDI"
Örgüt bağlantılarını araştırıyoruz. Saldırganların DNA bulgularına ulaşıldı. Soruşturma derinleştiriliyor. Saldırıyı destekleyenleri de adalete teslim edeceğiz. Bu alçakça saldırıyı planlayanlar da cezalandırılacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye bir hukuk devletidir. Saldırının selameti için emniyet müdürü, istihbarat müdürü olmak üzere 3 isim açığa alındı. İdari zaaf söz konusu olmuşsa incelenecektir. Hukuki ve idari soruşturma yürütülecek.
ABD'NİN PYD'YE SİLAH DESTEĞİ
- Türkiye daha öncede saldırıya muhatap oldu. PKK, DAEŞ ve DHKPC'nin sistematik saldırısı altındadır. Bu saldırılarda hem DAEŞ hem de PKK rol oynayan örgütler. 20 Temmuz'dan bu yana da PKK sivil vatandaşlarımızı, askerimizi, polisimizi, korucumuzu şehit etmiştir. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...