Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Aslolan bu faillerin arkasındaki güçler'

/ Kaynak: İHA
 'Aslolan bu faillerin arkasındaki güçler'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Adalet Bakanı Kenan İpek, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Asıl bu faillerin arkasındaki güç ya da güçlerdir" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Adalet Bakanlığı, Danıştay ve Yargıtay işbirliğinde, özel hukuk ve ceza hukuku ile idari uyuşmazlık çerçevesinde 'Alternatif Uyuşmazlık Çözü Yöntemleri' sempozyumu Antalya'nın Kundu tatil merkezindeki bir otelde başladı. Sempozyuma Adalet Bakanı Kenan İpek, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yargı mensupları ve akademisyenler katıldı.
Sompozyumun açılışında konuşan Bakan İpek, sempozyumun gerek uygulamaya, gerekse kanun yapım sürecine ışık tutacak, yön verecek önemli çıktıların alınmasına katkı sağlayacağını söyledi.
"HESAP AÇIK VE NETTİR"
Türkiye'nin terör sorunuyla uğraşmaya ve enerjisini bu soruna harcamaya devam ettiğinin altını çizen Bakan İpek, “Hain ve alçak bir saldırı sonucu 97 vatandaşımız hayatını kaybetti. Üzüntümüz büyük. Ölen vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sadece orada bulunanlara değil, milletimize de yönelen bu saldırı hepimize büyük üzüntü vermiştir. İnsanlarımızın güvenliğine, yaşam hakkına yönelen bu saldırıların hesabı çok açık ve nettir. Bu saldırılarla Türkiye'nin kaybetmesi, istikrarsızlaşması, ülkemizin bir kaos ortamına sürüklenmesi hedefleniyor. Her zaman ifade ettiğim gibi millet olarak köklü bir milletiz. Devlet olarak da güçlü, büyük ve gelenekleri olan bir devletiz. Bu sorunları aşacak güçteyiz. Belki zaman aldı, alıyor; ama insanlarımızın canını alan bu terörü bitirecek güçteyiz” diye konuştu.
"ARKA PLANDA FARKLI HESAPLAR VAR"
Terör örgütlerinin büyük oranda uluslararası güçlerin maşası olarak faaliyet gösterdiğini söyleyen Bakan İpek, “Bugün belli terör örgütleri söylem olarak görüntüde maskeleme amacıyla farklı konuları öne sürüyorlar. Çok açık bir şekilde belli örgütlerin amaçsal anlamda bir ortaklık tesis ettiğini söylemek gerekiyor. Yolları kesişen bu örgütler birbirini besliyor, birbirinin yolunu açıyor. Dini, mezhebi veya etnik açıdan belli söylemler ileri sürülüyor. Ancak biliyoruz ki olayların arka planında farklı hesaplar bulunuyor. Uluslararası sistemi ve iç siyaseti dizayn etme amacı çok açık ve net görülmektedir. Terör örgütlerinin hep kritik zamanlarda hareket geçtiği de hepimizin malumudur. Her terör saldırısı insanlığa karşı bir saldırıdır. Devlet ve millet olarak, terörle amaçlanan kaos ise ki öyle, buna izin vermeyeceğiz. Terörle bu ülkenin birliği ve bütünlüğü sarsılmak isteniyorsa ki öyle, buna müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin huzuru ve geleceği bizim için esastır, vazgeçilmezdir. Buna kastedecek her fiil ihanet çerçevesinde değerlendirilmektedir. Hiç bir ihanete, hangi şekilde olursa olsun, kim olursa olsun bu millet, bu devlet müsaade etmemiştir, etmeyecektir” dedi.
"FAİLLERİN ARKASINDA GÜÇ YADA GÜÇLER"
Bu saldırı ile daha önceki benzer olaylarda olduğu gibi ne amaçlanmışsa gereken karşılığın verileceğini kaydeden Bakan İpek, ”Ben buradan faillerin kısa sürede belirleneceğini söyleyebilirim. Asıl bu faillerin arkasındaki güç ya da güçlerdir. Bunların amaçlarına ulaşamayacaklarını, bu güçlü milleti kardeş kavgası ile güçsüz bırakamayacaklarını, bu büyük devleti sarmayacaklarını bir kez daha buradan hatırlatmak istiyorum. Emniyet güçlerimizin titizlikle sürdürdüğü araştırma ve incelemeler ile Başsavcılığımız başlattığı soruşturma ile olayın arka planı aydınlanacak düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...