'1 Kasım'da AK Parti gümbür gümbür iktidara gelecek'

/ Kaynak: İHA
'1 Kasım'da AK Parti gümbür gümbür iktidara gelecek'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 'paralel yapı'nın 1 Kasım seçimlerine etkisinin önceki seçimlere göre daha az olacağını kaydetti.

Bakan Eroğlu, yaklaşan 1 Kasım seçimleriyle ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, Afyonkarahisar'da konakladığı otelde önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, 7 Haziran sonrasında gelişen süreç, AK Parti'nin öngördüğü oy oranı, çıkarmak istediği milletvekili sayısı, koalisyonun neden yapılmadığı, paralel yapının seçimlere etkisi gibi bir çok önemli konuya değindi. İlk olarak kendisinin ve AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerine dair öngördüğü oy oranı ve beklentilerinden bahseden Bakan Eroğlu,
“1 Kasım seçimleri milletimizin tarihinde çok önemli bir milattır özellikle dolayısı ile ben şunu görüyorum, yani millet 7 Hazirandan bu güne kadar olan durumu özellikle bizzat müşahede etti, fark etti. Yani koalisyonun ne derece ülke için zararlı hatta ülkenin kalkınmasını geriye götürecek, eski Türkiye'ye doğru götürecek bir alternatif olduğunu ortaya koydu. Bunları fark etti. O yüzden benim tahminim milletimiz 1 Kasım seçimlerinde AK Partiyi tek başına iktidara getirecektir. Ben buna yürekten inanıyorum. Nitekim ben bütün Türkiye'yi geziyorum yani Karadeniz'i gezdim, İç Anadolu'da Çorum'a gittik, Gümüşhane, Trabzon pek çok yere gittik. Önümüzdeki haftalarda da gideceğim ve Afyonkarahisar'ın hemen hemen bütün ilçelerini gezdim. Vatandaşlar şunu söylüyor, 'Türkiye'nin büyümesi için istikrar şart' diyor. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmuyor. Dolayısı ile büyük hedeflerin gerçekleşmesi 2023, 2053, 2071 gibi büyük hedeflerimizin Türkiye'de gerçekleşmesi için AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu.
“1 KASIM DA ALLAH'IN İZNİ İLE AK PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR İKTİDARA GELECEKTİR” 
7 Haziran sonrasında koalisyon kurulamasından dolayı ortaya çıkan siyasi belirsizlikle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu şunları söyledi:
“İşte Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yaptıkları ortada, MHP lideri Bahçeli özellikle her şeye hayır dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile milletin frekansları birbirine uymuyor. Özellik ile 'haydi Bismillah' dememize dair, böyle bir slogan için dair kalktı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulundu. Netice itibari ile milletin bağrından çıkan tek parti AK Partidir. Dolayısı ile milletin teveccühünü kazanmıştır. 12 yılda yaptıkları ortadadır. Yani hiç hayal edilemeyecek bir takım projeler gerçekleştirdi. Millet bunun farkında. İşte özellikle 7 Haziran'dan bu yana olanlarında farkında. Dolayısı ile 1 Kasım da Allah'ın izni ile Ak Parti gümbür gümbür iktidara gelecektir. Biz de milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Diyoruz ki 'istikrar sürsün, Türkiye büyüsün 1 Kasım da hep birlikte sandık başına gidelim ve AK Partiye gümbür gümbür mührümüzü vuralım' diyoruz.”
“ŞUANDA AK PARTİNİN EN AZINDAN 300-350 MİLLETVEKİLİ KAZANACAĞINI TAHMİN EDİYORUM” 
1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin çıkarmak istediği milletvekili sayısından önce 'tek başına iktidar olma' hedefine kilitlendiğini aktaran Bakan Eroğlu, “Mühim olan milletvekili sayısından önce tek başına iktidar olmasıdır. Yani tek başına iktidar olacak bir sayıyı yakalayacağına inanıyorum. Nitekim AK Partinin son zamanlardaki oy oranı sürekli olarak artmaktadır. Dolayısı ile şuanda AK Parti en azından 300-350 milletvekili kazanacağını tahmin ediyorum. Çünkü pek çok yerde vatandaşlarımız bazı partilere verdiği oydan dolayı pişmandır. Dolayısı ile AK Partiye karşı teveccüh fazladır. Bunu ümit ediyorum” dedi.
“PARALEL YAPININ TABANI ÜST YÖNETİCİLERE ARTIK İNANMIYOR” 
Son olarak 'paralel devlet yapılanması'nın seçimlere etkisi konusuna değinen Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçimlerinden paralel yapının 7 Hazirandaki kadar seçime etki edemeyeceğini savundu. Paralel yapının tabanının seçimler konusunda üst akıldan farklı düşündüğünü belirten Bakan Eroğlu, “Şimdi maalesef paralel yapı Türkiye'ye çok büyük zarar vermiştir. Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimlerinde AK Parti tek başına iktidara gelmesin diye bazı yerlerde hangi parti kuvvetliyse o partiye oy verme gayreti içerisinde olmuştur. Bu da Türkiye'de istikrarın kaybolmasına vesile olmuştur. Ama özellikle taban yani paralel yapının üst akılı başka, taban başka düşünüyor. Bilhassa tabandaki samimi insanlar paralel yapının yaptığı yanlışlığı gördü ve bunların tamamen bir takım başka ülkelerin istihbarat teşkilatlarının güdümüne girdiğini fark etti. Dolayısı ile taban artık üste yani paralel yapının üst yöneticilerine artık inanmıyor. Bu her şeyde açığa çıktı. Dolayısı ile paralel yapının etkisi de geçen seçime göre çok düşük seviyede olacaktır” diye konuştu.  

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...