Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklama

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikası açılış töreninde konuştu.

Japonya'nın uluslararası yatırımlarının en az yüzde 1'inin Türkiye'de olması gerektiğine inanıyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin kapısı uluslararası yatırımcılara daima açıktır.


- Geçtiğimiz 12 yılda Türkiye'ye adeta sınıf atlattık. 2002 yılında 230 milyarlık GSYİH'mızı 2012'deki 800 milyar dolara yükseltmemiz herhalde sıradan bir değerlendirme değildir. 2010 yılında yüzde 9,2, 2011'de yüzde 8.5 büyüyerek büyük bir performans ortaya koyduk.


- Suriye meselesi ciddi ve doğru şekilde ele alınmadığı müddetçe bir girdabın içine girmeye mahkumdur. Suriye'yi yeniden Suriye halkının ülkesine çevirmedikçe bölgedeki terörü bitiremeyiz. Suriye'ye yapılan her müdahale ilk önce o müdahaleyi yapanları sıkıntıya sokar. Suriye'deki devlet terörüne destek veren dünya ülkeleri bu suça ortaktır.


- Türkiye için PKK, PYD YPG ve DAİŞ'in hiçbir farkı yoktur. "Benim teröristim iyi, seninki kötü" anlayışı terör kadar kötüdür. Bazı kesimler PKK ve DHPKC gibi terör örgütlerini parlatmak için adeta takla atıyorlar.


 -Suriye meselesi ciddi ve doğru şekilde ele alınmadığı müddetçe bir girdabın içine girmeye mahkumdur. Suriye'yi yeniden Suriye halkının ülkesine çevirmedikçe bölgedeki terörü bitiremeyiz. Suriye'ye yapılan her müdahale ilk önce o müdahaleyi yapanları sıkıntıya sokar. Suriye'deki devlet terörüne destek veren dünya ülkeleri bu suça ortaktır.


- "DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasıda ne fark var? DEAŞ'ın bombalarıyla ölenler insan da PKK bombalarıyla ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım insani değildir.


-Terör örgütlerinin herhangi birinin eylemine duyarsız kalıp diğerine sesini yükselten kim varsa o terörün yanında yer alır.
Türkiye tüm terör örgütlerine karşı mücadele verirken olaylardan devleti ve şahsımı sorumlu tutanlar bu örgütlerle aynı safta olduklarını bilmelidirler.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...