'Türkiye'yi aşabilecek bir sorunla karşı karşıyayız'

/ Kaynak: DHA
'Türkiye'yi aşabilecek bir sorunla karşı karşıyayız'

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Volkan Bozkır, AB'deki Suriyeli sığınmacı sorunuyla ilgili, "Türkiye'yi aşabilecek bir sorunla karşı karşıyayız" dedi.

Seçim çalışmaları için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne gelen AB eski Bakanı ve Ak Parti İstanbul 2'inci Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası'nın 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bozkır, Osmanlı İmparatorluğu'nun da zor durumda olan insanlara kapısını açtığını belirtip, bunun en iyi örneğinin bugün Hatay'da görüldüğünü söyledi. Suriye'den gelen sığınmacıların bir çoğunun sınırın böldüğü ailelerin parçası olduğunu savunan Bozkır, "Hatay 500 bin insanı barındırıyor. Reyhanlı'nın nüfusundan fazlası kardeşimiz burada kalıyor. 4 yıldır bundan hiç rahatsızlık duymadan, gurur duyarak büyük bir zevkle yaparken, Avrupa'da birkaç kişi oraya ulaştı diye medeniyetin çatırdayan seslerini duymaya başladık. Ekonomik sıkıntılardan bahsediyorlar, 'Ben bin kişi alacağım, 200 kişi de sen alır mısın', 'Bunlar şu meslek erbabı mı olsun, acaba bunların hepsi Hristiyan mı olsun' diyorlar. Yani topu topu Reyhanlı'nın misafir ettiği insan sayısına kadar ulaştığında panik oldular. Türkiye'yi aşabilecek bir sorunla karşı karşıyayız. Bizim sıkıntımız yok ama Türkiye'ye nasıl serbestçe girebildilerse, çıkmaları gerektiğinde biz bunu önlemeyiz" dedi. 


11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'daki terör saldırısı ile diğer terör olaylarında ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Bozkır, şöyle devam etti: "İnsan canına kıyan terör ilk örneğini de maalesef Reyhanlı'da verdi. Çok büyük kaybımız oldu. O patlama sırasında ölen 52 kardeşimize Allah rahmet eylesin. Reyhanlı burada ikinci bir insani örneği verdi. Vahim bir terör saldırısından sonra kafalarınızı karıştırıp başka eylemlere itebilecek algı operasyonları yapıldı. Ama siz bu oyunlara hiçbir şekilde kanmadınız devletimizin, milletimizin yanında oldunuz. Bu en güzel mesajı teröre ve planlayıcılara vererek herkese örnek olacak bir resim çizdiniz. Onun için Reyhanlı'ya, Hatay'a iki açıdan uzun yıllar sürecek teşekkür borçluyuz."

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...