Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2025 yılına kadar...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2025 yılına kadar...'

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan W20 Zirvesi açılış töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Kıymetli misafirler sizleri sevgiyle selamlıyoruz. Kadın 20 zirvesine katılmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen sizlere çok teşekkür ediyorum. G20 Dönem Başkanı olarak kuruluşuna öncelik ettiğimiz bu grubun, G20'nin diğer açılış gruplarının içinde olmasından onur duyuyorum.

Küresel krizin etkilerinin giderilmesinde önemli yol oynadık. G20 ülkeleri olarak genel ilkemiz, hızlı ve dengeli büyümenin yanında, özellikle Türkiye olarak kapsayıcı büyümedir. G20 özellikle küresel finans sisteminin oturtulmasında önemli rol oynadı.

"2025 YILINA KADAR GENÇ İŞSİZLİĞİ YÜZDE 15 AZALTMAYI HEDEFLİYORUZ"

Değerli misafirler, Türkiye olarak G20 Dönem Başkanlığımızda önemli konuları 3 başlıkla topladık. Bunlar; kapsayıcılık, uygulama ve yatırımlar. Kapsayıcılık ekonominin sürdürülebilir bir şekilde büyümesinde önemlidir. Ekonomik büyüme ve refahtan herkesin pay alması anlamına gelen kapsayıcılığın en önemli rolü de kadınların iş gücüne katılımıdır.  Büyümeye çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamandan geçiyoruz. Kadınlar ekonomide hak ettiği yeri almalarıdır. G20 olarak, en geç 2025 yılına kadar genç işsizliği yüzde 15 kadar azaltmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde 2025 yılına kadar kadın ile erkeklerin iş gücüne katılım oranını yüzde25 oranında azaltma kararını aldık. Bu da 100 milyon kadının iş gücüne katılımı anlamına geliyor. Bizim artık patinaja tahammülümüz yok, verilen taahhütlerin uygulamaya geçmesi gerekiyor.

"ÖNEMLİ OLAN GÜVEN ZEMİNİNİ OLUŞTURMAKTIR"

3.havalimanı yatırımı 12 milyar euro'dur. Devlet bütçesinden 1 kuruş çıkmadan yapılmıştır. Yatırımların finansmanı için küresel düzeyde kaynaklar mevcuttur, önemli olan güven zeminini oluşturmaktır. 

"KADINLAR ETKİNLİĞİNİ ARTIRDI"

Türkiye'de son 13 yılda önemli adımlar atıldığını söylemek istiyorum. Kadınların iş gücüne katılım oranı arttı. Kadınların iş imkanlarına daha fazla erişmesi yoksulluğun azalmasını da sağlayacaktır. Kadınlar sadece ekonomik alanda değil, siyasal,kültürel ve sosyal alanda da etkinliğini artırdı. 2002 yılından bu yana Meclis'teki kadın sayısı 4 kat arttı. 

"EŞİT İŞE, EŞİT ÜCRET"

Erkekler ve kadınlar arasındaki ücret farkının devam ettiğini biliyoruz. Bunun için Başbakanlık dönemimde performans sistemini getirdik. Bu eşitliğin sağlanması için, kadınların genel çalıştırma şartlarının iyileştirilmesine ihtiyaç var. Eşit işe, eşit ücret diyoruz.

Haydi kızlar okula kampanyasıyla kızların okula kayıt ve devam oranı yüzde 90'dan yüzde 96'ya çıktı. Sağlık oranında da dünyada örnek ülkelerden biriyiz. Artık Türkiye, hastalarını yurdışına gönderen ülke konumundan çıktı. Doğum sırasında anne ölümlerini en aza indiren ülkelerden biriyiz. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM EDENLER KABUL EDİLEMEZ"

Suriye'de zalim rejim, 12 milyon kişinin yerinden olmasına neden olmuştur. Devrimlerle hiçbir zaman beklenen barışı getirmek veya halkın iradesini getirmek mümkün değildir, çünkü o bir ruh yapısıdır. Eğer darbeler yapılmışsa o ruh yapısı sadece otokratik bir yapıyı getirir. Bunun bedelini dünyada çok ülke ödedi ve ödemeye de devam ediyor. Ne yazık ki demokratik olduyklarını söyleyen ülkeler, bu tip darbeleri destekledikleri görülür ama derler ki özgürlük, demokrasi. Bu nasıl demokrasi ? Bütün bunlar karşısında biz direndik ve direnmeye devam ediyoruz. Terör örgütleri rejimle birlikte Suriye halkının kurtuluş mücadelesine karşı savaştığı yapılardır. Türkiye adı,amacı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin karşısındadır. Bir takım ülkelerin yaptığı gibi, bazı terör örgütlerine karşı olup, bazılarının yanında değildir. Bu kabul edilemez. Bugün işinize geldiği için desteklediğiniz terör örgütünün, yarın silahlarını size doğrultacaklarına şüpheniz olmasın. 

"TERÖRLE MÜCADELE TÜRKİYE'SİZ OLMAZSA, NEDEN AB'YE ALMIYORSUNUZ"

Terör örgütlerinin elinden çıkan silahlara bakın, Batılı dostlarımızın silahları. Terör örgütlerini ayırmak kabul edilemez. Terör örgütleri karşısında Türkiye'ye destek olmayanlar, bilakis alttan alttan bu örgütleri destekleyenler dünyayı bir felakete sürüklediklerini unutmasınlar. Terörle mücadele Türkiye'siz olmazsa, neden AB'ye almıyorsunuz? Açıklayamıyorlar, samimi değiller. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...