'Terörün ülke gündeminde daha az yer alacak şartların oluşması gerekiyor'

/ Kaynak: İHA
'Terörün ülke gündeminde daha az yer alacak şartların oluşması gerekiyor'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “Terörün ülke gündeminde daha az yer alacak şartların oluşması gerekiyor" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir'de Kaya Teermal Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalar yapan Binali Yıldırım, “İnsanlar yerel sorunlarından ve beklentilerinden ziyade, kardeşlik, birlik beraberlik terörün sona erdirilmesinde ortak beklenti içindeler. Herkes bunu istiyor. Bunlar sağlanırsa ondan sonrakiler zaten olur. Bütün partilerden beklentimiz bu ve bütün partiler ortak söylemde bir araya gelmesi lazım. Aslında seçmen ve vatandaş bize ders veriyor. Hangisinin yanlış doğrusunun ne olduğunu sahada öğrenme fırsatı buluyoruz” dedi.
“ARTIK MİLLET GERGİNLİK İSTEMİYOR” 
İzmir mitingini 24 Ekim'de yapacaklarını ve farklı bir miting gerçekleşeceğini belirten Yıldırım, “Gündoğdu'da ilçelerden vatandaşlarımızın katıldığı bir mitingden ziyade başka bir plan üzerinde çalışılıyor. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ilk olarak Bergama'ya gidecek. Oradan Ödemişe ve en son metropol ilçelerimizin bir kaçını dolaşacağız. Zamanın el verdiği oranda vatandaşlarla buluşma yapacağız. Zaten bir araya toplanmalar gerçekleşti. Bu Ankara olayından sonra insanlarda tedirginlik oldu. Herkes AVM'lerde, duraklarda, havaalanlarında insanlar daha dikkatli davranmak zorunda kalıyor. İnsanların toplu olduğu yerlerde çirkin yüzünü gösteriyor ve faaliyetini buralarda sürdürüyor. Her ne kadar tedbir alınmaya çalışılsa da terör planlaması her zaman her yerde olabilir. Fark edemiyorsunuz ve olay bir anda olup bitiyor. Tedbir tabii ki elden bırakılmayacak. Vatandaşlarda kendileri tedbirli olmaları önem taşıyor. Bu psikolojik ortamı zihinden yok etmek. Sürekli olay olacak endişesi sürdürülebilir hayat tarzı değil. Terörün ülke gündeminde daha az yer alacak şartların oluşması gerekiyor. Kardeşlik, birlik beraberlik eylemini toplumda yer alması lazım. Bunun öncülüğünü siyasetçiler yapacak. Seçim atmosferinde yaşadıklarımız seçimden sonra değişmiş olur ve temel ülke meselelerinde topluma uzlaşma mesajı vermiş olur. Artık millet gerginlik istemiyor. Sürekli diken üzerinde yaşamak istemiyor. Huzur içerisinde geleceğini daha iyi planlamak ve görmek istiyor. Sürekli olumsuz haberler milletin psikolojisini bozmaya başladı” dedi. 
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, Ankara'da yaşanan terör olayı hakkında çıkan yayın yasağıyla ilgili, “Failleri ortaya çıkarma adına yapılan çalışmalarda bir zafiyet olmasın diye alınmış bir karardır. Yoksa kısıtlama getirilmek adına getirilmiş bir karar olduğunu zannetmiyorum. Olay olduğu andan itibaren iki üç günde tüm detaylar konuşuldu. Oluşturduğu toplumsal yaradan ziyade işin duygusal boyutları da enine boyuna işlendi. Çocuğu ile beraber gelmiş bir baba, kardeşlerin biri yaşıyor ve biri sağ. Bütün bu hayat hikayeleri işlendi. Bundan sonra yapılan yazılan her şeyin olayın faillerini bulmakta bir yararı olmayacağından dolayı da olabilir” dedi.
“1 MİLYON OY BEKLİYORUZ”
İzmirli seçmeninden 1 milyon oydan fazlasını isteyen Yıldırım, “İzmir'de seçmenlerime bize desteğiniz ortada oy oranımız ortada diyerek, bu seçimlerdeki desteği en azından vermelerini istiyorum. 1 milyon oyu geçmesi lazım. ne kadar çok destek alırsak, İzmirlinin güvenini kazanırsak, sorumluluğumuz o kadar fazla olur. Bunun gereğini en güzel şekilde yapma gayreti içerisinde oluruz” dedi. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...