'İktidar sorumluluğunu tek başımıza istiyoruz'

/ Kaynak: İHA
'İktidar sorumluluğunu tek başımıza istiyoruz'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP olarak 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidarı hedeflediklerini söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Nevşehir'de partisinin il binasında CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, milletvekili adayları ve partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de seçimler öncesinde bir kaos ortamının yaşandığını ve insanların can güvenliğinin kalmadığını ifade eden Karakaş, bu durumdan hükümeti sorumlu tuttu. Karakaş, “Türkiye, cumhuriyetin hiçbir döneminde bu kadar kaos ve kargaşa yaşamadı. Son olarak Ankara'da yaşanan patlama adeta göz göre göre geldi. Çünkü öncesinde Diyarbakır ve Suruç patlamaları var. CHP'li milletvekillerinin bu patlamalar ile ilgili raporları var ve bu raporlarda bombacıların isimleri var. Buna karşın hükumet ve onun emrindeki güvenlik güçleri büyük bir aymazlıkla göz göre göre gelen bu büyük katliamı önleyemediler. İnsanlarımızın artık can güvenlikleri ortadan kalktı. İnsanlarımız artık çok çekiniyorlar. Ankara'nın göbeğinde bomba patlıyor, 99 insanımızı yitiriyoruz, ağır yaralılar var. Türkiye büyük bir istikrarsızlık içerisinde. Bırakın temel hak ve özgürlükleri, insanların can güvenliği bile yok. Halbuki hükumetlerin birinci görevi insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu hükumet insanların can güvenliğini sağlayamıyor. 'Demokrasi, barış' diyerek Ankara'nın meydanlarında toplanan, barışçıl bir gösteri yapmak isteyen insanların canlarını koruyamıyor. Dolayısıyla bu hükumete güven kalmamıştır. Bunun yanında basının üzerinde de büyük bir baskı var. En son 7 televizyon kanalının yayın yapmalarını engelliyorlar. Tamamen demokrasiden uzaklaşmış durumdayız. O yüzden 1 Kasım seçimleri çok önemli. Türkiye'de tekrar barış ve demokrasinin rayına girmesi lazım. Bunu da yapacak olan parti CHP'dir” dedi.
1 Kasım seçimlerinde CHP olarak tek başına iktidar olmayı hedeflediklerini vurgulayan Karakaş, bunun mümkün olmaması durumunda ise koalisyonda yer almaya hazır olduklarını söyledi. Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz 7 Haziran seçimlerinden sonra da partiler arasında diyalogla bir işbirliği olsun istedik ve çok gayret sarf ettik ama maalesef hükumet bunu da erken seçime götürmek için bir araç olarak kullandı. Yani burada MHP'nin de çok olumsuz bir tavrı var. Demokrasilerde bir parti tek başına iktidar olamıyorsa koalisyon olur. Bugün AB ülkelerinin 20'ye yakını koalisyon ile yönetiliyor. Bunun bir ayıbı yok. Türkiye'de de geçmişte çok başarılı koalisyonlar var. Önemli olan özgürlükleri, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, bir arada barış içerisinde yaşamayı kararlaştıralım ve bunun da gereklerini yapalım. O yüzden biz CHP olarak diyoruz ki; seçimlerden sonra mutlaka iktidar sorumluluğunu alacağız. Bunu tek başımıza istiyoruz. Olmuyorsa da koalisyonla istiyoruz. Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi, demokrasi ülkesi yapacağız. Bütün yurttaşlarımız eşit olacak. Türkiye mutlaka bir barış ortamına kavuşacak. Bombalar, adam öldürmeler, şiddet, terör bunlar son bulacak.”  

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...