'1 Kasım'da gereken dersi alacaklar'

/ Kaynak: AA
'1 Kasım'da gereken dersi alacaklar'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Erdoğan, "1 Kasım çok önemli.Kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere ben inanıyorum ki gereken cevabı millet olarak vereceksiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anamur Stadyumu'nda düzenlenecek KKTC'ye Su Temin Projesi açılış törenine katılmak üzere Antalya'nın Gazipaşa ilçesine geldi.


Havalimanında kendisini karşılayan vatandaşlara seslenen Erdoğan, platformda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile halkı selamladı.


"Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde konuşmaya başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Anamur'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne denizin altından 107 kilometre uzunluğundaki su hattının açılışını yapacaklarını bildirdi.


Hattın temelini 4 yıl önce attıklarını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:


"Ve şimdi de açılışını hamdolsun yapmak yine bizlere nasip oldu. Biz karadan gemileri yürüten Fatih'in torunlarıyız. Yeri geldi biliyorsunuz İstanbul Boğazı'nda denizin altından Marmaray'ı inşa ettik, açılışını yaptık, şimdi de Avrasya Tüneli yapılıyor önümüzdeki yıl o açılacak. Ama bir diğer taraftan da belediye başkanlığımızda İstanbul'un adalarına deniz altından su taşımıştık. Şimdi de Kuzey Kıbrıs'a denizin altından suyu hamdolsun 107 kilometre uzunluğunda taşıyoruz. Bu millet Allah'ın izniyle her şeyi yapar. Yeter ki iç ve dış düşmanlarına karşı uyanık olsun, bir olsun, beraber olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun, hep birlikte Türkiye olsun, aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Onun için unutmayın, 1 Kasım çok önemli ve 1 Kasım'da kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere ben inanıyorum ki gereken cevabı millet olarak vereceksiniz."


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra helikopterle Mersin'in Anamur ilçesine hareket etti.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...