'Suriye'de 330 bin sivil hayatını kaybetti'

/ Kaynak: İHA
'Suriye'de 330 bin sivil hayatını kaybetti'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'deki iş savaşta 5 yılda 330 bin sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği'nin öncülüğünde içerisinde Büyükşehir Belediyesi ve yatırımcı bakanlıkların hizmetleri bulunan 99 adet bitirilmiş tesisin bulunduğu toplu açılışa katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada bulunan ülkelerin iç savaş ve siyasi istikrarsızlık tehlikesi altında bulunduğuna dikkat çekti. Özellikle Suriye'deki iç savaşa dikkat çeken Kurtulmuş, 5 yıldır iç savaş yaşanan Suriye'de 330 bin sivilin hayatını kaybettiğini söyledi. Suriye'de her gün bombaların patladığını, her bir ülkenin uçağının mutlaka bir yeri bombaladığını belirten Kurtulmuş, “5 yıl süren Suriye'deki savaşta yaklaşık 330 bin sivil vatandaş ölmüş. Suriye sokak sokak, şehir şehir bölünmüş. Bir ilçe başka bir örgütün elinde, diğer ilçe başka bir örgütün elinde. Dünyanın büyük ordularının hepsi orada. Her biri orada bir güç savaşı veriyor. Olan zavallı Suriyeli halka oluyor. Birileri örgütler üzerinden propaganda işliyor. Suriye örgütler konfederasyonu haline geliyor. Yemen'de iç savaş, Lübnan'da insanlar diken üstünde oturuyor. Mısır ikiye bölündü. Ukrayna karışık” dedi.
Bütün bu ortamda yalnızca Türkiye'nin güçlü bir şekilde ayakta durduğunu belirten Kurtulmuş, “Biz buna ne kadar seviniyor, ne kadar hamdediyor, ne kadar şükrediyorsak birileri de, Türkiye'nin düşmanı olanlar da o kadar çok karalar bağlıyor. Çünkü bu millet sıradan bir millet değildir. Çünkü bu millet Selçuklular'ın torunudur, Osmanlı'nın torunlarıdır, bu millet Selahattin Eyyübi'lerin, Kılıçarslan'ın, Alparslan'ın evladıdır” diye konuştu.
“AYAKTA KALMAK İÇİN TEK BAŞINA HÜKÜMET ŞART”
Malum çevrelerin Türkiye'nin önünü kesmek istediğini, bunun için teröre başvurduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Şimdi önümüzü kesmek istiyorlar. Suruç'ta patlayan bomba bunun için patlatılmıştır. Bunu çok açık söylüyorum. Geçen hafta Ankara'da patlayan bomba bunun için patlatılmıştır. Şehit edilen askerlerimiz bunun için şehit edilmiştir. Şehit edilen polislerimiz bunun için şehit edilmiştir. Bu milletin önünü kesmek için, bu milletin gelişmesine mani olmak için, bu milleti kendi içinde kavgalı bir millet haline getirmek için her şeyi yapıyorlar. Ama bu millet buna müsaade etmeyecektir. Bu şuurla bütün bunlara karşı ayakta duracağız. Bu millet güçlü olmak zorunda. Ayakta durmamızın yolu istikrarı seçmek, bütün bu oyunları fark ederek, oynanan oyunların onlara farkında olduğumuzu söylemektir. Bu millet güçlü olmak zorunda. Bu millet ayakta durmak zorunda. Onun için 1 Kasım'da AK Parti'ye oy verin demiyoruz. Çocuklarınıza, geleceğinize oy verin, güçlü bir Türkiye'ye oy verin, güçlü bir İslam dünyasına oy verin, bütün mazlumlar için oy verin.” 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...