Şahin: Tek başımıza iktidara geliyoruz

/ Kaynak: AA
Şahin: Tek başımıza iktidara geliyoruz

POLİTİKA Haberleri  / AA

Şahin, "Şu anda AK Parti 7 Haziran seçimlerine göre 2-3 puan yükseldi. 276'yı birçok ankette aştık ve tek başımıza iktidara geliyoruz" dedi.

Şahin, Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki bir restoranda iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, ilçeye yapılan ve yapılacak projeleri anlattı. Projelerin gerçekleşebilmesi için tek başına iktidar olmaları gerektiğini, buna en yakın partinin kendileri olduğunu belirten Şahin, "Muhalefet milletvekilli adayları da buralara geliyorlar, 'Şunu yapacağım, bunu edeceğim' diyorlar. Daha öncede söylüyorlardı. Söylediklerinin hiçbirini gerçekleştiremediler, çünkü bunları yapmak için iktidar olmak lazım kardeşim. 50, 60, 80 milletvekili çıkarmış bir partinin milletvekili adayı geliyor 'Şunu yapacağım bunu edeceğim' diyor. Yapamazsın kardeşim, senin iktidar olmaya imkanın yok ki, ne söylersen söyle havada kalır" diye konuştu.


Şahin, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan sonucu iyi analiz ettiklerini ve verilen mesajları aldıklarını vurgulayarak, "1 Kasım seçimleriyle ilgili seçim beyannamemiz bizim 7 Haziran seçimleri sonucu hazırlanmış bir beyannamedir. Sosyal kesimin birtakım talep ve beklentileri var" ifadesini kullandı.


- "Sandıkta bize mesaj verildi"


"Şimdi tekrar iktidara geldiğimizde tüm emeklilerimize 100 lira seyyanen bir zam daha vereceğiz" diyen Şahin, şöyle devam etti: "Bu sizin sandıkta bize verdiğiniz mesajın sonucudur. Şimdi aramızda çalışan emeklilerimiz var burada. Çalışan emeklimizden Sosyal Güvenlik Destek Primi diye bir kesinti var, yüzde 15 civarındaydı. Bizden önceki hükümet döneminde getirilmişti işsizlikle mücadele amacıyla... Biz bunu geçen sene yüzde 10'a indirmiştik. Sandıkta bize mesaj verildi, 'Bunu tamamen kaldırın' diye. 1 Kasım'dan sonra bunu tamamen kaldırıyoruz inşallah. Çalışan emeklilerden kesilen 130 lira da artık kesilmeyecek."


- "İktidara tek başına gelmeye yakın parti AK Parti"


Şahin, Türkiye'nin artık maceralara tahammülü olmadığını vurgulayarak, "7 Haziran'da tek başına iktidar çıkmayınca koalisyonlar da kurulamadı. 4 aydır ülkemizde siyasi bir boşluk ve belirsizlik var. 1 Kasım'dan sonra böyle bir belirsizlik olmamalı. Şu anda iktidara tek başına gelmeye yakın parti AK Parti. Diğerlerinin böyle bir imkanı yok. Ne CHP'nin ne de MHP'nin tek başına iktidara gelme imkanı var mı? Birinin 150, diğerinin 200 milletvekili ilave olarak çıkarması lazım" ifadesini kullandı.


Son günlerde yapılan anketlere değinen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda AK Parti 7 Haziran seçimlerine göre 2-3 puan yükseldi. 276'yı birçok ankette aştık ve tek başımıza iktidara geliyoruz. Seçim zamanına kadar daha neler olur, inşallah olumlu ve lehe gelişmeler olur. İki ihtimal var, ya AK Parti tek başına iktidara gelecek, veyahut da yine bir koalisyon kurma ihtimali olacak. Kiminle nasıl kurarsın. Koalisyon hükümetlerinin ömrü uzun olmuyor, aralarında çekişmeler oluyor. Koalisyon hükümetleri döneminde ülke tek parti dönemleri gibi gelişip kalkınamamıştır. Aklımızı kullanalım. Hislerimiz ve duygularımıza göre değil, aklımıza göre hareket edeceğimiz bir seçimdir 1 Kasım tarihi."


- "Sandıktan bir tek partiyi çıkarmak lazım"


Şahin, 2019'a kadar artık başka bir seçime tahammülün olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Tekrar koalisyon çıktı diye gelecek sene bir daha seçim mi yapalım. Her yıl seçim olan Türkiye'de ekonomi sorun yaşamaz mı? Şu an bile yaşıyor. O halde 1 Kasım'da sandıktan bir tek partiyi çıkarmak lazım, bu da AK Parti'den başkası değil. Hesabınızı, kitabınızı yapın, ölçün biçin, benim söylediğim noktaya geleceksiniz."

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...