Gülen uyardı, Kılıçdaroğlu kararı verdi!

/ Kaynak: İHA
Gülen uyardı, Kılıçdaroğlu kararı verdi!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Aytaç Durak, CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA ve Gülen Cemaati'nin engellediğini öne sürdü.

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, kısa süre önce piyasaya çıkan "Söyleyeceklerim Var" adlı kitabında, 2009 yılında CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA ve Gülen Cemaati'nin engellediğini öne sürdü. 
Durak, hayatı ve devlet kademelerinde yaşadıklarından çarpıcı kesitler sunduğu kitabının 167'inci sayfasında ABD Büyükelçisi ve Adana Konsolosu ile yaşadığı ilginç bir anektot ve buna bağlı gelişmelere yer verdi. 
Zamanın Amerika Büyükelçisi James Franklin Jeffrey'in kendisini ABD konsolosu ile ziyareti sırasında yaşadıkları gergin bir diyaloğa yer veren Durak, konsolosu büyükelçiye şikayet ettiğini söyledi. Durak, "Sayın konsolosumuz beni bir ziyaretinde, 'Cami yapıyorsunuz, Cemevi de yapıyor musunuz diye sormuştu. Ben de 'Ne karışıyorsunuz bizim dini işlerimize? Adana'da Alevilik-Sünnilik ayrımı da yok, Kürtçülük-Türkçülük de. Kaldı ki camilerde olduğu gibi kendileri yaptırmak kaydıyla cemevlerine de yer veriyoruz' demiştim ve aramızda biraz gerginlik olunca da kendimi tutamayıp ABD'yi kastederek 'Siz Güneydoğu'da Kürtçülük hareketi için çaba sarf ettiniz. Çekiç güç neydi?' dediğimi büyükelçiye aktardım" dedi. 
Bu ziyaretten kısa süre sonra Adana Konsolosunun tayininin çıktığını, kendisinin de ABD'den çizik yiyerek "Yaramaz" sıfatını aldığını savunan Durak, "Nitekim, yıllar sonra Fetullah Gülen cemaatini CIA uyarmış olmalı ki, beni partisinden aday yapmak isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu bir Amerika ziyaretinden sonra değişiyordu" ifadelerine yer verdi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...