MHP'den hükümete destek geldi

MHP'den hükümete destek geldi

POLİTİKA Haberleri

Semih Yalçın, 'Cümle alem bilmektedir ki MHP, terörle mücadelede daima hükümetlerin yanında olmuştur' ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cümle alem bilmektedir ki MHP, terörle mücadelede daima hükümetlerin yanında olmuştur" ifadesini kullandı.
Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in, Twitter hesabından, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çattığını, ülkücülerin geleceğini, kendi liderleri üzerinden sorgulamaya kalktığını" iddia etti.
Ülkücü iradenin, hem partisinin hem kendisinin geleceğini tayin etmeye muktedir olduğunu belirten Yalçın, Bahçeli'nin bulunduğu mevkide, ülkücü iradenin oylarıyla oturduğunu aktardı.
"MHP, ülkücülerin geçmişi, bugünü ve geleceğidir. Ayrıca MHP sadece ülkücülerin değil, bütün Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğidir. AKP'ye ise bu gelecek fotoğrafında yer yoktur" görüşünü savunan Yalçın, Çelik'in, Bahçeli'ye çatmasının arkasında, yok oluşa ve tükenişe gidişin kaygı ve korkusu yattığını ileri sürdü.
Türkiye'de sosyal dokunun en sağlam organlarından birinin, milliyetçi-ülkücü hareket olduğunu ifade eden Yalçın, 46 yıldır bu dokuyu parçalamaya, ona hastalık ve mikrop bulaştırmaya çalışanların birer birer yok olduğunu kaydetti.
Yalçın açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ömer Çelik'in, MHP tabanından birtakım oyların AKP'ye gideceğini umarak siyasi mesaj içeren ifadelere başvurması, ülkücü camiaya mikrop bulaştırma çabasından başka bir şey değildir. Çelik'in, MHP Lideri Sayın Bahçeli'nin ve partimizin terörle mücadeleye destek vermediği yolundaki beyanıysa kuyruklu yalandır. Cümle alem bilmektedir ki MHP, terörle mücadelede daima hükümetlerin yanında olmuştur. Hatta bu yüzden zaman zaman iktidar payandası olmakla suçlanmıştır. Ancak AKP kabineleri bugüne kadar çoğunlukla terörle mücadele değil, müzakere etmeyi yeğlemiştir. Bölücülük mikrobunun sosyal dokuya sirayet etmesine zemin hazırlamıştır. Bu teslimiyete gaflet, dalalet ve hıyanete partimiz asla onay vermemiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...