Bingöllü Alperenler'den AK Parti'yi destekleme kararı

Bingöllü Alperenler'den AK Parti'yi destekleme kararı

POLİTİKA Haberleri

Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, 1 Kasım yapılacak genel seçimlerde AK Parti'yi destekleme kararı aldıklarını söyledi.

BBP Eski Genel Başkanı ve mevcut Kültür ve Turizm Bakanı olan Yalçın Topçu'ya destek için 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi destekleme kararı aldıklarını açıklayan Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, “Merhum Liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun selefi olarak kabul ettiğimiz Sayın Yalçın Topçu'yu yalnız bırakmayacağız. Bu sebeple 1 Kasım Genel Seçimlerinde desteğimizi, AK Parti'den yana kullanacağız” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı iken girdikleri 2011 genel seçimleri öncesi dile getirdiği “Barajı geçemezsem istifa edeceğim” diyen ve seçim sonrası sözünü tutup istifa eden Yalçın Topçu'nun, 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşturulan geçici hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olmasından sonra BBP Genel Merkezi tarafından yöneltilen eleştirileri değerlendiren Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, Topçu'yu yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

BBP'de, parti kuruculuğu, il başkanlığı, MKYK üyeliği, Başkanlık Divanı üyeliği, Genel Sekreterlik ve Genel Başkanlık görevlerinde bulunan Yalçın Topçu'nun, ömrünü muhafazakâr ve milliyetçi değerlere adamış bir isim olduğunu ifade eden Bürkek, “Sayın Topçu'yu, merhum liderimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun selefi olarak kabul ediyoruz. Şuanda Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmakta ve duruşuyla, söylemleriyle göğsümüzü kabartmaktadır. Nitekim seçim sonrası sözünü tutan bir lider olması da erdemliğinin en açık göstergesidir. Bakanlık görevini kabul etmesinden sonra BBP Genel Merkezi'nce yöneltilen hakarete varan akıllara ziyan eleştiriler ise partinin içinde bulunduğu hazin durumu açıkça ortaya koymaktadır. Bilinmesini isteriz ki, Sayın Yalçın Topçu yalnız değildir ve bizler, her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Sayın Yazıcıoğlu'ndan sonra lider kabul ettiğimiz bir ismi, haksız eleştirilere, asılsız söylemlere yedirtmeyiz. Duruşu ve tutumuyla gerçek bir dava adamı olan Sayın Yalçın Topçu'ya desteğimiz söylemlerle sınırlı kalmayıp, bunu uygulamada da göstereceğiz inşallah. Ayrıca Muhsin başkanımızın kadim dostlarından, BBP'nin eski genel başkan yardımcılarından değerli büyüğümüz Sayın Selçuk Özdağ'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olması da ayrı bir önem ve anlam taşımaktadır. Bu sebeple, 1 Kasım Genel Seçimlerinde desteğimizi, AK Parti'den yana kullanacağız. Nizam-ı Âlem ülküsünü şiar edinmiş tüm Alperen camiamızın da bu hususta gerekli tavrı ve desteği sunacağına inanıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...