Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kahvehanede konuştu: Benim açıklamam doğru olmaz

/ Kaynak: İHA
Kahvehanede konuştu: Benim açıklamam doğru olmaz

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Kılıçdaroğlu, Oslo Görüşmeleriyle ilgili belgeleri kendisinin açıklamasının doğru olmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'a geldi. Adıyaman ziyareti kapsamında ilk önce Harhar Meydanı'ndaki kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlar ile sohbet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan seçim bürosu önünde otobüsten partililere hitap etti. Partililere 1 Kasım seçimleri için çok çalışmaları gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada iktidara yüklendi. Kılıçdaroğlu, “1 Kasım'da sandığa giderken düşünerek sandığa gitmeniz lazım. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ne hale getirdiler. Kardeşi kardeşe düşman hale getirdiler. Yazık günah değil mi bu ülkeye. Eskiden huzur içerisindeydik. Tokalaşırdık, caddelerinde rahat gezerdik, meydanlarında rahat toplanırdık. Şu ülkeyi bu hale getirdiler. Şimdi kalkmış diyorlar ki, 'bize oy verin.' Ya hangi yüzle oy istiyorsunuz. Vallahi de billahi de merak ediyorum. Hangi yüzle oy istiyorsunuz?” diye konuştu.


KAHVEHANEDE SORULARI YANITLADI


Kılıçdaroğlu daha sonra merkez Yenimahalle'de bir kahvehaneye giderek burada da vatandaşlarla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın IŞİD ile anılması, Oslo Görüşmeleri ile ilgili bazı belgeleri gördüğünü söylemesi ve anketler konusunda açıklamada bulundu.


Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemlerde Adıyaman'ın isminin IŞİD terör örgütü ile anılmasının Adıyamanlılar gibi kendisini de rahatsız ettiğini belirterek, Adıyaman'ın çatışmanın olmadığı, huzurun olduğu bir kent olduğunu ifade etti.


"OSLO BELGELERİNİ BENİM AÇIKLAMAM DOĞRU OLMAZ”


Önceki gün katıldığı bir televizyon programında Oslo Görüşmeleri ile ilgili bazı belgeleri gördüğünü açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'na, “Bu belgelerin içeriğinde neler var?” sorusu soruldu.


Kemal Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar onları benim açıklamam doğru olmaz. Ama ben şunu söyledim. Siz eğer terörü bitirmek istiyorsanız; halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz. Bu vaatlerde bulunmayacaksınız. Bunlar o vaatlerde bulundular ve terörü bitiremediler. PKK terörü devam ediyor; ama aynı zamanda bir de IŞİD terörü çıktı. IŞİD terörünü Ortadoğu'dan ithal ettik. Çünkü Türkiye Ortadoğu bataklığına saplandı. Ben bu uyarıyı 2012'den beri yapıyorum. Yanlış yapıyorsunuz. Bakın Ortadoğu'ya şu veya bu şekilde taraf olursanız, öyle bir konuma kendinizi sürüklerseniz, Ortadoğu bataklığından çıkamazsınız, geldiğimiz nokta budur” şeklinde konuştu.


Parti olarak anket yaptırmadıklarını ancak açıklanan anketlerde CHP'nin oylarının yükseldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Anketleri siz nasıl izliyorsanız ben de öyle izliyorum. Biz parti olarak anket yaptırmıyoruz. Ama şunu görüyorum; oyumuz yükseliyor. Bundan ötürü de son derece mutluyum. Her vatandaşın şunu görmesi lazım. Bu ülkenin sorunlarını en iyi çözen parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. En iyi çözümleri getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. En iyi kadroları bünyesinde barındıran parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Terörü sonlandırmak için akılcı politikalar üreten tek parti yine Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bize güvensinler, biz bu sorunu çözeriz. 13 yılda Türkiye'yi buraya getirdiler. Ben 4 yılda Türkiye'yi çok farklı daha güzel, insanların huzur içinde yaşadığı bir Türkiye konumuna getireceğim” diye açıklamada bulundu.


Kemal Kılıçdaroğlu'na İl başkanı Abuzer Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, milletvekili adayları eşlik etti.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...