Başbakan müjdeyi verdi! 'İstanbul-İzmir arası 3.5 saat olacak'

Başbakan müjdeyi verdi! 'İstanbul-İzmir arası 3.5 saat olacak'

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu, partisinin Bergama mitinginde halka hitap etti.

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;


Biz ülkemizin her santimetresin al bayrağı yüceltmek için varız. Bergama biz yola çıktık mı Balkanları, Kafkasları ve Ortadoğu'yu, bütün coğrafyayı ele alarak çıkarız. 


DÜNYAYI TİTRETEN 3 PROJE
Dünyayı titreten 3 proje ile yolumuza devam ediyoruz. Anavatandan yavru vatana deniz üzerinden su götürüyoruz. Bu dünya tarihine geçecek bir proje. İşte Yeni Türkiye bu, işte cumhuriyetçilik bu, işte milliyetçilik bu.
Geçen hafta Kazakistan'dan 4B Türk uydusunu gönderdik. İstanbul dünyanın en büyük havalimanına sahip olacak. Geçmiş medeniyetlerin izleriyle dolu Bergama'yı selamlıyorum. İzmir'in insanları sıcaktır. Türkiye daha özgür, yenilikçi bir ülke olmaya doğru ilerlerken İzmir en büyük destekçisidir. 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya var mısınız ?
Tankların hepsini dışarıdan alıyorduk İMF'ye borçluyduk. Şimdi ise kendi savaş uçağını kendi helikopterini yapan bir Türkiye var. 2012 den sonra krizler, kaos gitti yeni Türkiye geldi Demokrasi geldi. Türkiye için hiç bir şey yapamaz dediler şimdi her şeyi yapıyoruz. Türkiyeyi laik olduğu şekilde Dünyanın en güçlüleri arasına sokacağız. 
Bize diğer ülkeleri arkadan takip etmek, bize borç almak yakışır mı? 


TÜRKİYE'Yİ UÇURUMUN KENARINDAN ALIP, İSTİKRARA ULAŞTIRDIK
Biz iktidara geldiğimizde bu memleketin TSK, bütün mühimmatını dışarıdan alıyordu. IMF'ye borçlu durumdaydık. Şimdi artık kendi milli piyade tüfeğini yapan Türkiye var, kendi uçağını yapan Türkiye var. 2002'den sonra Türkiye bambaşka bir ülke oldu, krizler ülkesi gitti. Türkiye'yi uçurumun kenarından alıp, güvene ve istikrara ulaştırdık. 


HANİ BİRİLERİNİN KATİL DEDİĞİ DEVLET VAR YA...
Hani birilerinin katil dediği devlet var ya müşfik bir devlet. Çocuklara akıllı tahtaları veriyoruz. Üniversiteye gittiği zaman her birine yurt imkanı veriyoruz. İş kurmak istiyorsa 50 bin lira veriyoruz. Ben bir yere girip çalışacağım diyorsa, o iş yerine diyoruz ki bir yıl maaşını biz vereceğiz. Köylerde yaşayan gençlerimiz için iş imkanı sağlayacağız. Hem köyde kal hemde tarımsal desteklerle bu toprakları besle diyeceğiz. Bütün vergileri kaldırıyoruz. Asgari ücreti 1300 TL yapıyoruz. 
Çocuk doğduğu anda ilk çocuk 300 ikinci çocuk 400 üçüncü çocuğa 600 TL takıyoruz. Çalışan kadınlara doğum izni dışında ilk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üçüncü çocuk için 6 ay yarım zamanlı çalışıp tam maaş alma hakkı veriyoruz. 
İlk günkü aşkla haydi Bismillah. Bu mesele memleket meselesi. Memleket meselesi için yola çıkan AK Parti kadrolarına tek başına iş başına diyecek mısınız?


"BUNLAR SORUMLULUK ALMAKTAN KORKARLAR"
Milletimiz 7 Haziran'da partilere bir araya gelin bir koalisyon kurun dedi. CHP, blok siyaseti izledi. Büyük farkla birinci olan AK Parti'yi dışlamaya çalıştılar. MHP Lideri Bahçeli ise hayır siyaseti izledi. Ne önerdiysek 'hayır' dedi. Tuğrul Türkeş dışında, bu ülke dar boğazdayken, askerimiz terörle mücadele ederken ellerini taşın altına koymaktan korktular. Ne CHP'nin ne MHP'nin ne de sırtını Kandil'e dayadığı söyleyen HDP'nin bu ülkeye faydası olmaz. Bunlar sorumluluk almaktan korkarlar.
Terör bir insanlık suçudur. Cana kıyan kim olursa olsun onu lanetleriz. Terörün kökü kazınana kadar devam edeceğiz. Verdiğimiz mücadeleden biran olsun kaçmayacağız.
Yaşlılarımızın duasını almak için huzur evi dahil her şeyi yapacağız. Gençler için gençlik merkezi yapacağız. Bergama'ya fakülteyi de getireceğiz. Bergamayı gönüllerimizin merkezi yapacağız.


İSTANBUL-İZMİR ARASI 3 BUÇUK SAAT OLACAK
Son mahalli seçimlerde maalesef adayımız Binali Yıldırım görevi devralamadı. Alsaydı neler yaptığımızı görecektiniz. Bölge yüksek teknoloji cazibe merkezi oluyor. İstanbul-İzmir arası 9 saatten 3 buçuk saate inecek. Bu İzmir'i kimse durdurabilir mi? Aliağa'ya gelen İzban, Bergama'ya da gelecek. İkinci havaalanı bu bölgeye yapılacak.
1 Kasım'da birliğimiz, kardeşliğimiz, Türkiye kazanacak. 1 Kasım'da sandıklara sahip çıkmaya hazır mısınız? Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...