Veysel Eroğlu'ndan destek çağrısı

/ Kaynak: İHA
Veysel Eroğlu'ndan destek çağrısı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kuraklıkla mücadele için 'erken ikaz sistemi'nin kurulmasına destek vermeliyiz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünya insanları olarak herkes için sağlıklı, yeterli gıda, su, insanların can ve mal güvenliğinin sağlandığı, bütün diğer canlılar için sağlıklı hayat şartlarının bulunduğu bir dünya hedefine ulaşabilineceğini ifade etti. Bunu sağlayabilmek için insanların davranış şekillerini değiştirmesinin yanı sıra bugünden itibaren su ve gıda sağlayan her karış toprağın korunmasının şart olduğunun altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çölleşme ve kuraklık tehdidine karşı kırılgan toplulukların direncini artırmalıyız” diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Hükümet olarak toprağın, ormanların, tabii alanların korunması ve geliştirilmesi kapsamında çölleşmenin, erozyonun önlenmesi için gerek ülkemizde gerekse dünyada birçok çalışma yürütülüyor. Yine hükümet olarak Türkiye'nin çölleşme, arazi bozulumu ve kuraklığın önlenmesi için geçmişten bugüne verdiği desteği devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede 'Ankara Girişimi'ni hayata geçiriyoruz. Türkiye bu girişimle, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi UNCCD 12. Taraflar Konferansı'nda (COP 12) alınacak kararların ve arazi bozulumunun dengelenmesi hedefinin etkin bir şekilde hayata geçebilmesi için politik ve mali destek sağlamayı öngörüyor. Türkiye hükümeti olarak diğer ülkelerin de Ankara Girişimi'ne desteğini bekliyoruz."
"AZ GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE GEREKLİ DESTEĞİ VERMELİYİZ"
Arazi bozulumunun yavaşlatılması için her bireyin bireysel sorumluluk alması ve liderlik sergilemesi gerektiğine dikkati çeken Veysel Eroğlu, "Bozulmuş arazilerin rehabilitasyonu için sarf edilen çabaları benimsemeli ve sürdürülebilir arazi yönetimini yaygınlaştırmalıyız. Arazi ve su yönetimine yönelik entegre yaklaşımlar geliştirmeliyiz. Gelişmiş ülkeler olarak, arazi bozulumunun dengelenmesi ile kuraklıkla mücadele için az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere gerekli desteği vermeliyiz" ifadelerini kullandı.
"BÜTÜN ÜLKELER ORTAK TUTUM BELİRLEMELİYİZ"
Geçen hafta başlayan 12. Taraflar Konferansı'nda konunun uzmanlarının alakalı komiteler altında çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bu çalışmalar arasında Bakanlar Oturumu, Parlamenterler Forumu ve İş Forumu da bulunuyor. Arazi bozulumunun dengelenmesine yönelik sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hayata geçirilmesi ve ilerlemenin takip edilebilmesi bağlamında sözleşmenin uygulanmasının bütün etkilenen alanlara ve meseleyi yaşayan bütün ülkelere mümkün olduğunca genişletilmesi hususunda ortak tutum belirlemeliyiz" şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Öte yandan, BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi'nin diğer Rio sözleşmeleriyle arasında yeni bir sinerji oluşturulması yolunda çaba sarf etmeliyiz. Bu kapsamda sözleşmeler için ortak göstergeler konusunu gözden geçirmeliyiz. Biyolojik çeşitliliği koruyan ve iklim değişikliğini dikkate alan entegre arazi ve su yönetimi yaklaşımlarını hayata geçirmeliyiz." 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...