Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oktay Vural, 'Marmaray ve hızlı tren projesi MHP'nin' dedi

Oktay Vural, 'Marmaray ve hızlı tren projesi MHP'nin' dedi

POLİTİKA Haberleri

MHP'li Oktay Vural Ahmet Davutoğlu'na cevap vererek hızlı trenin MHP'nin projesi olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Adayı Oktay Vural, Başbakan Davutoğlu'nun Adana'da düzenlediği mitingde kendisinin Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde “Hızlı treni belki torunlarımız görür” dediğini iddia ederek, “Bu MHP'liye soruyorum. Gel gör. Torununu da al gör ki o torunlar bu ülkenin geleceğinin AK Parti'de olduğunu görsünler” demesi üzerine bir açıklama yaptı.


Açıklamasında "Marmaray Projesi'nin de ihalesini yapan ve kredisini bulan biziz. Sanki kendiniz yapmış gibi bunu pazarlıyorsunuz" diyerek MHP'nin Marmaray projesini başlattığını ifade eden Vural, hızlı trenin de MHP'nin olduğunu söyledi.


HIZLI TREN MHP'NİN PROJESİ
Açıklamasını yapmak için İZBAN Halkapınar İstasyonunu tercih eden Vural, “Ben buradan sana meydan okuyorum ey Davutoğlu. Yalan söylüyorsun. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi MHP tarafından ihale edilmiştir, kredisi MHP hükümeti tarafından alınmıştır. Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi MHP'nin aziz milletimize hediye ettiği bir projedir. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin fizibilitesine çıkan da biziz” dedi.


KREDİSİ VE İHALESİNİ MHP YAPTI
TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığının Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin sunumu okuyan Vural, “Projenin tarihçesinde '17 Eylül 1999'da ihaleye çıkılmıştır' diyor. Ey Davutoğlu, bu tarihte kim iktidardaydı? Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin başlangıcı, kredisi ve ihalesi MHP tarafından yapılmışsa sen aziz vatandaşlardan özür dileyecek misin? Seni erdemli davranmaya davet ediyorum” diye konuştu.


MARMARAY'I BİZ BAŞLATTIK
“Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin ilk etap ihalesi yapıldığı zaman TCDD Genel Müdürü olan zat senin milletvekilin. Hiç olmazsa bundan bilgi al” diyen Vural, “Marmaray Projesi'nin de ihalesini yapan ve kredisini bulan biziz. Sanki kendiniz yapmış gibi bunu pazarlıyorsunuz. İzmir'de İZBAN'ı imzalayan, sinyalizasyonunu yapan Ahmet Piriştina zamanında başlatan yine biz olmuşuzdur” ifadelerini kullandı.


BİZİM İHALESİNİ YAPTIĞIMIZ MARMARAY VE HIZLI TRENE BİNİYOR
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine “Torununu da al gör ki o torunlar bu ülkenin geleceğinin AK Parti'de olduğunu görsünler” demesi üzerine de “Benim torunum yok ama kendisi herhalde bizim ihalesini yaptığımız Marmaray'a, hızlı trene torunlarıyla biniyor” diye karşılık verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...