'1 Kasım'da Türkiye kaderini seçecek'

/ Kaynak: İHA
 '1 Kasım'da Türkiye kaderini seçecek'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Mehdi Eker, Yenibosna'daki Doğu Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti. Burada sanayicilere seslenen Eker, “1 Kasım'da Türkiye kaderini seçecek” dedi.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün Yenibosna'daki Doğu Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti. Eker'i İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi ve Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Bilal Hancı ve yöneticiler kapıda karşıladı. AK Partili Eker ve beraberindekiler sanayi sitesini gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Mehdi Eker, konferans salonunda sanayicilere seslendi. Ortak akla ve istişareye önem verdiklerini söyleyen Eker, “1 Kasım'da yeninden seçime gidiyoruz. Çünkü 7 Haziran'da girdiğimiz seçimde bir çoğunluk sağlanamadı. Bize karşı ittifak yapıp bizi hükümetten düşürmeye çalıştılar. Biz yüzde 41'de kaldık karşı taraftaki üç parti yüzde 60. Bizi iktidardan düşürmek için ittifak yaptılar ama hükümet kurmak için ittifak yapamadılar“ diye konuştu.
1 Kasım seçimlerinin önemine değinen Eker, “Ya Türkiye istikrar içerisinde yeniden bir hükümet kuracak ya da koalisyonlara mahkum olacak. Türkiye geçmişte ne zaman koalisyonlarla yönetildiyse türbülansa girdi, zaman kaybetti. Türkiye ne zaman koalisyona girse on yıl kaybediyor. Türkiye on yıl kaybetmesin, yazıktır günahtır. Çünkü bundan fakir fukara zarar görüyor. Türkiye 1 Kasım'da sadece milletvekillerini seçmeyecek, kaderini seçecek” ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin komşularında yaşanan krizleri de hatırlatan AK Partili Mehdi Eker, “Siyasi meseleler var. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi. Bu siyasi meselelere karşı Türkiye'yi korumak. Orta Doğu yangınından Türkiye'yi korumak için güçlü olmak lazım. Bu güç için siyasi istikrar lazım. Barışın sağlanması, huzurun sağlanması için reformlar yapılması lazım. Bu nedenle 1 Kasım kader seçimi. Türkiye'nin kanı akıyor, gözyaşı döküyor. Terörle mücadelenin daha etkin yapılabilmesi de keza buna bağlı“ şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Sanayi Sitesi Başkanı Bilal Hancı, Mehdi Eker'e üzerinde ismi yazılı olan bir kalem hediye etti. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...