AK Partililere saldırıya soruşturma

/ Kaynak: AA
AK Partililere saldırıya soruşturma

POLİTİKA Haberleri  / AA

Muğla'da AK Parti'nin broşürleri dağıtan AK Parti Kadın Kollarının iki üyesinin, sözlü saldırıya uğramasına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Milletvekilliği genel seçimleri kapsamında Kötekli Mahallesi'nde AK Parti broşürleri dağıtan iki genç kızın kendilerine "öğrenci kolektifleri" ismini veren bir grup tarafından engellenmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılması tepkilere neden oldu.
Seçim çalışması yapanlara sözlü saldırıda bulunarak broşürleri yırtan kişilerin olay anını çektikleri görüntüleri sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından yayınlaması üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
"Siyasi parti faaliyetlerinin engellenmesi" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında olaya karışan kişilerin kimliğini belirleyen ekipler, bu kişilerin ifadelerinin alınması için çalışmalarını sürdürüyor.
"Bu olay, ifade özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir"
AK Parti Muğla milletvekili adayı Nihat Öztürk, olayın gerçekleştiği mahallede kendilerinin de broşür dağıtıp kahve sohbetleri yaptıklarını söyledi.
Burada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirten Öztürk, "Biz ayrıldıktan sonra parti broşürlerini dağıtan iki bayan arkadaşımıza taciz ve sözlü saldırıda bulunulmuş. Bu olay ifade özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Olayın duyulmasından sonra başta kadın örgütleri olmak üzere hiçbir sivil toplum kuruluşunun yaşananlara tepki göstermemesi yadırganacak bir durum" diye konuştu.
Öztürk, insanların hangi siyasi partiden olursa olsun düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerektiğine işaret ederek, bunu önlemeye çalışmanın kabul edilebilir bir şey olmadığını kaydetti.
"Bu gibi olumsuzluklar AK Partiliye yapıldığı zaman herkes görmezden geliyor" diyen Öztürk, ancak kendilerinin AK Parti olarak her zaman mazlumun yanında olduklarını dile getirdi.
Öztürk, benzer şeylerin başkalarının başına geldiği zaman en sert şekilde tepkilerini ortaya koyduklarını anlatarak, "Ancak şu ana kadar bu olaya hiçbir siyasi partinin tepki göstermemesi de düşündürücü başka bir durum" ifadelerini kullandı.
Muğla'da AK Parti'nin seçim kampanyasına ilişkin broşürleri dağıtan AK Parti Kadın Kolları üyesi iki kız, kendilerine "öğrenci kollektifleri" adını veren bir grubun sözlü saldırısına uğrayarak broşür dağıtmaları engellenmişti. Bu kişiler, olay anını çektikleri görüntüleri daha sonra sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarından takipçileriyle paylaşmıştı.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...