Erdoğan'dan Coşkun'a plaket

/ Kaynak: İHA
Erdoğan'dan Coşkun'a plaket

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Erdoğan, 'Gelin Etmeyin, Okula Gönderin' projesine katkılarından dolayı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Coşkun'a teşekkür plaketi verdi.

Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projeyi 19 sivil toplum kuruluşu, çeşitli kamu kurumu temsilcileri, imamlar ve bazı gönüllülerin destekleriyle projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bir yıllık çalışmalarının neticesinde 25 genç kızın yeniden okula kazandırıldığını kaydeden Şahin, "25 kişi sayı olarak az görülebilir ama bu 25 kişinin aslında hayatı değiştirildi. O yüzden bu sayı çok önemli" dedi
“KADINLAR EL ATTIYSA BU İŞ HALLOLUR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, projenin adında yer alan 'Gelin Etmeyin' ifadesini duyduğunda 'etme, eyleme' anlamında düşündüğünü belirterek, işin aslını öğrenince de memleketin gönül yarasıyla ilgili atılan bu adımda yer almak istediğini söyledi. Böylesi önemli projeyi hayata geçirenlere teşekkürlerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, birliktelik ruhu olduğu sürece kimsenin Türkiye'nin önünde duramayacağını kaydetti. Erdoğan, "Kadın bu işe el attığı sürece, Allah'ın izniyle her şey hallolur" diye konuştu.
“KÜÇÜK YAŞTA EVLİLİKLER ÖNLENMELİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise hayata geçirilen bu projede emeği geçenleri kutlayarak, çok sayıda sektörün el ele vererek toplumsal sorunları ortadan kaldırmaya yönelik bu tür çabaların artmasını temenni etti. Emine Erdoğan, konuşmasının sonunda çocuk yaşta kız çocuğu evlendirilmesine 'Dur' denilmesi gerektiğini de vurguladı.
Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından plaket verildi. Projenin ortaklarından Gaziantep Üniversitesi'nin plaketini alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...