Kurtulmuş Altınordu Ziraat Odasını ziyaret etti

/ Kaynak: AA
 Kurtulmuş Altınordu Ziraat Odasını ziyaret etti

POLİTİKA Haberleri  / AA

Kurtulmuş, "Terör örgütlerine ve arkalarındaki iradelere pabuç bırakmayacağız. Terörü örgütlerinin planlarını bozmak mecburiyetindeyiz " dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Altınordu Ziraat Odası'na yaptığı ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 


Bir gazetecinin Diyarbakır ve İstanbul'daki operasyonlarına yönelik sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, "Bu operasyonlar gösteriyor ki Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör saldırıları çok kapsamlı ve çok karmaşık bir terör saldırısıdır" diye konuştu.


"Diyarbakır'da ki olayın bazı illerdeki bağlantıları üzerinde duruluyor demiştim. Bunlar fevkalade ciddi eylem hazırlıkları içerisinde olan timlerdir" diyen Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:


"Bu timler eylemlerini yapmadan evvel çok şükür güvenlik kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmişlerdir. Öyle görünüyor ki bu tür operasyonlar devam edecek. Terör örgütleri ister PKK olsun ister DAİŞ olsun ister başka örgütler olsun hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin Türkiye'de ki 78 milyon vatandaşımızın hepsini hedef alarak bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Öyle görünüyor ki zaman zaman aralarında iş birliği yaparak, hatta zaman zaman taşeron örgütleri de kullanarak bu terör faaliyetlerini sürdürüyorlar." 


"Asla pabuç bırakmayacağız"


Bu terör örgütlerine ve terör örgütlerinin arkasındaki iradelere asla pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:


"Bu bizim vazifemiz. Terörü örgütleri eğer bunları yapmayı planlıyorlarsa biz de onların planlarını bozmak mecburiyetindeyiz. Onların eylemlerinden vatandaşlarımızı korumak mecburiyetindeyiz. Son derece büyük bir koordinasyonla, büyük bir kararlılıkla güvenlik birimlerimiz, Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu terör gruplarının hepsine karşı eş zamanlı mücadelesini sürdürmektedir. Belki diyebiliriz ki uzun yıllardan beri ilk sefer bu kadar çok farklı örgütlere karşı bir eş zamanlı terör mücadelesi sürdürülüyor. Terör tamamıyla bitene kadar, aziz milletimize karşı en ufak bir tehdit oluşturmayacak noktaya varıncaya kadar üzerine gidilecek ve baskı altına alacağız.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...