CHP'den MİT ve Emniyet'e teşekkür

/ Kaynak: İHA
CHP'den MİT ve Emniyet'e teşekkür

POLİTİKA Haberleri  / İHA

CHP Genel Sekreteri Tekin, önceki gece parti genel merkezinin önünde ateş açılması olayıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin konuştu.

Eskişehir'de katıldığı programı öncesinde konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, MİT ve Emniyet yetkililerine teşekkür ederken olayın yine de takipçisi olacaklarını söyledi. Tekin, “MİT ve Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum, kısa sürede zanlıyı ve aracı tespit ettikleri için. Tabii yine olayın takipçisi olacağız. Bu işin mağduru olarak, CHP olarak tüm gerekçeleri detaylı bir şekilde araştırılmasının biz de takipçisi olacağız" diye belirtti.


"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ"
Gazetecilerin olayın nedeni ile ilgili sorusu üzerine Tekin, "Neden yaptığıyla ilgili bir bilgi yok. Tam içeriğini bilmiyoruz, ama şahsın kimlik bilgilerine baktığımızda geçmiş dönemde de bu dönemde de birçok olaylara karışmış bir kişi olduğu görünüyor. Önümüzdeki günlerde emniyet daha detaylı bir şekilde hem bize hem de kamuoyuna açıklama yapacaktır. Sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.


"OLAYIN MAĞDURU OLARAK DAHA FAZLA BİLGİ AKIŞINI TEMENNİ EDİYORUZ"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da konuyla ilgili şunları söyledi:


“Bu zanlının geçmişinde bazı pişmanlık gerekçesiyle başka yönde açıklamaları olduğu ortada. Dengeli bir durumda yok ortada. Emniyetin verdiği bilgi sadece şahsın isminden ibaret. Dolayısıyla biz olayın mağduru olarak daha fazla bilgi akışını temenni ediyoruz. Daha fazla bilgi aldığımız zamanda yetkili organlarımızdan gerekli açıklamalar yapılacaktır.”


OLAYIN GEÇMİŞİ
26 Ekim Pazartesi günü, CHP Genel Merkezi'nin bulunduğu caddede havaya ateş açılması olayıyla ilgili başlatılan soruşturma sonucu olay yeri MOBESE kameralarından aracın plakası tespit edilmiş, ardından yakalanan şüphelinin Haci Ali Hamurcu olduğu açıklanmıştı.
POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...