Hastalar sandığa 112 ambulanslarıyla taşınacak

/ Kaynak: İHA
Hastalar sandığa 112 ambulanslarıyla taşınacak

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, hasta vatandaşların 112 Acil Servis ve Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince oy kullanacağı okula götürüleceğini söyledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki 81 ilde 'Terör değil kardeşliğe açılan gönüller ve şifa veren eller kazanacaktır' sloganı ile gerçekleştirilen sağlık çalışanlarının eyleminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güneydoğu bölgesindeki 21 ilde sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaşmasında veya vatandaşların sağlık hizmetlerine güvenli bir şekilde ulaşmasında sıkıntı yaşadığını dile getiren Müezzinoğlu, “Bazen ambulanslarımız molotof kokteyli, roketatar veya kurşun atılarak hizmetler aksatılmaya, bazen da ambulans ekiplerimiz belirli sürelerle alıkonuldu. Terörün ağır bedeller ödettiği özellikle güneydoğulu Kürt kökenli vatandaşlarımız var. Sağlık hizmeti veren başta hekimlerimiz olmak üzere bu bölgede yaklaşık 4 bin uzman hekimimiz var. Bin civarında da pratisyen hekimimiz var. 5 binin üzerinde hekimiz, hemşiremiz, sağlık çalışanımız ve yan kadrolar olarak hizmet veriyoruz. Onlara teşekkür ediyorum. Mesleklerinin onurunu bu ülkeye ve bu millete mesleklerini icra etmekte gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak onların her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” diye konuştu.
Güvenlik sıkıntısı olan 21 bölgede 2014 yılında Temmuz ve Ekim ayları arasında 111 hekimin istifa ettiğini anlatan Müezzinoğlu, “2015 yılında ise bu sayı 174 istifa oldu. Biz bu boş alanların yerine de hemen gerekli görevlendirme ve atamaları yapıyoruz. Dinamik bir yapımız var. Dinamik bir hizmet sunumumuz var. Tek arzumuz güvenlik sorunu yaşamamak” dedi.
Seçimlerde her vatandaşın oy kullanma sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Sağlık sorunundan dolayı kendi imkanları ile evinden çıkamayan vatandaşlarımıza 112 Acil Servis ve Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri yardımcı olacak. 'Yatağa bağımlığım', 'Yardım edilse gider oyumu kullanırım' diyen 81 ilimizdeki tüm vatandaşlarımızı sağlık araçlarımız sandığa götürecek. Vatandaşımızın o vicdani sorumluluğunu yerine getirmelerine bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz ki demokrasiye katkı sağlamış olalım. Vatandaşın 112 Acil Servis hattını araması yeterli olacak. Daha önceden aranmasına gerek yok. Ambulanslarımızın esas hizmetlerini de vermesi gerekiyor. Tabii ki gelecek ambulans belki istenen saatte değil, ama o gün içerisinde verilen saatte gelecektir. Sabah erken saatte arandığında bizim işimizde kolaylaşmış olur, ona göre planlamaları yapabiliriz” dedi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...