Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Silahlı saldırgan meğer 'namuslu vatandaş'mış

Silahlı saldırgan meğer 'namuslu vatandaş'mış

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Merkezi önünde silahlı eylem yapan kişi yalanlarıyla Kılıçdaroğlu'nun başını yakan Hacı Ali Hamurcu çıktı.

CHP'liler 2013'te namuslu vatandaş diye gösterdikleri zanlıyı sahiplenmedi.
Ankara'da geçtiğimiz pazartesi CHP Genel Merkezi önünde silahla havaya 5 el ateş açarak bir anda siyasetin gündemine oturan kişi, CHP'li çıktı. Olayın failinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kandırarak tazminat ödemesine yol açan Hacı Ali Hamurcu olduğu belirlendi. MOBESE kameralarını inceleyen polis ekipleri, zanlının kullandığı aracın plakasını tespit edip Hamurcu'yu önceki gece gözaltına aldı. Söz konusu aracı iki günlüğüne kiraladığı tespit edilen Hamurcu'nun elindeki tabancanın da kurusıkı olduğu ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden Hamurcu, emniyetteki ifadesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisine Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkında bir kitap yazdırdığını, kitabı yazdıktan sonra verilen sözlerin tutulmaması üzerine olayı gerçekleştirdiğini anlattı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010'da TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili iddialarda bulunmuş, “Kayseri'de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğu”nu öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu bu iddiaları da “namuslu vatandaş” diye gösterdiği Hacı Ali Hamurcu'ya dayandırmıştı. Hamurcu ise o sıralar dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunuyordu. 
YALANLAR SUCUK OLDU
Dönemin CHP milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013'te 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hamurcu ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri Hamurcu'nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtti. Basın toplantısından bir süre sonra de ANKA Yayıncılık, “Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni” adlı kitabı yayımladı. Özhaseki olayı yargıya taşıdı. Mahkeme, Hamurcu ve ANKA Yayıncılık'ın Özhaseki'ye 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Mehmet Özhaseki kazandığı tazminatla Kayseri meydanında halka sucuk dağıttı.
BU SEFER 'DELİ' DEDİLER
CHP'liler o dönem 'örnek vatandaş' olarak gösterdikleri Hacı Ali Hamurcu'yu partilerine yapılan saldırının faili olduğu ortaya çıkınca sahiplenmedi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin “Şahsın kimlik bilgilerine baktığımızda geçmiş dönemlerde de çok olaya karışmış biri olarak görünüyor” dedi. Kayseri CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da “Psikolojisi bozuk. Memleket yöneticilerinin çok daha akıllı olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...