Bu seçim kader referandumu

Bu seçim kader referandumu

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçime 24 saat kala sandık güvenliği konusunda alınan önlemleri açıkladı ve seçmene önemli mesajlar verdi.

BATUHAN YAŞAR / KONYA
“GÖRÜNÜŞTE çok parti arasında bir seçim ama ben burada bir referandum görüyorum. Vatandaşlarımız istikrarın devamına oy verecek. Kimse kimsenin vicdanına ipotek koyamayacak.”
“AK PARTİ'de  motivasyon yüksek, diğerleri ise statükoyu korumaya çalışıyor. CHP de dahil her kesimden AK Parti'ye bir yöneliş olacak. Son 30 yılın en riskli terörle mücadelesi yapıldı.”
aşbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya Meram'daki evinde gazetelerin Ankara temsilcilerini ağırladı. Davutoğlu, seçime 24 saat kala sandık güvenliği konusunda alınan önlemleri açıkladı ve seçmene önemli mesajlar verdi.
Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:
EN KRİTİK SEÇİM: Bütün seçmenlere mesajım, siyasi görüşleri ne olursa olsun çok yüksek bir katılımı sağlamaları, mutlaka sandıklara gitmeleri. 1950'den bu yana en kritik seçimde doğru karar alınmasını sağlamaları. Bu seçim görünüşte çok parti arasında seyrediyor ama ben bu seçimde bir referandum mahiyeti görüyorum. Oylanacak olan şu parti, bu parti değil. Hangi partiye oy vereceğinize göre sonuç ortaya çıkacak. Bu bir kader referandumu. Seçim ama referandum mahiyeti de var. Vatandaşlarımız demokratik istikrarın devamına oy verecekler. 
BASKI YERİNE ÖZGÜR İRADE: Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımıza kesinlikle hiçbir baskı altında kalmadan özgür iradeleriyle seçime gidebilecekleri bir ortamın hazırlanması… Çok geniş, kapsamlı tedbirler aldık kimse kimsenin vicdanı üzerinde ipotek koyamayacak. Kesinlikle oyunu kullandıktan sonra kimse binalarda kalmayacak. Oradaki adam şöyle bir seçmene ters baksa bir de irtibatlıysa bir yerlerle o zaman sorun çıkıyor. Binalarda bahçelerde ve çevrelerde kimse olmayacak. Tasnifte herkes bulunabilir.
MUHALEFETİN MOTİVASYONU DÜŞTÜ: 7 Haziran öncesinde diğer partilerde AK Parti'yi engelleme diye bir motivasyon vardı. Şimdiki temel soru ise AK Parti tek başına iktidar olacak mı olmayacak mı sorusu. Benim gördüğüm kadarıyla AK Parti kitlesinde müthiş bir motivasyon var.  Diğer partilerde ise bir motivasyon düşmesi var. Diğerleri statükoyu korumaya çalışıyor. Biz ise siyaset statükosunu değiştirmeye çalışıyoruz. CHP de dahil her kesimden AK Parti'ye bir yönleniş olacağını düşünüyorum. CHP'de bile istikrardan istifade edildiğini görüyoruz. Herkesin tutumunu gördü halk. ? SON ÇIRPINIŞLAR: Koalisyon güzellemesi yapanların aslında dediği şu: AK Parti tek başına iktidar olmasın. Niye, çünkü istikrarın devamı istenmiyor. Ankara saldırısı ile o kaotik ortam oluşturulamadı, şimdiki hamleleri bu. Son çırpınışlar fayda vermez. Doğu ve Güneydoğu'da halkın tepkisi anlamında suhulet hakim. İç savaş Türkiye'de kimsenin ağzına almaması gereken bir kavramdır.  30 yıllık terörle mücadele tarihimizin en riskli  mücadelesi yapıldı.

“Sert kayaya çarptılar”
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Konya Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Davutoğlu özetle şunları söyledi: “Neredeyse yarım asra yakındır terörle, vesayet girişimleriyle, toplumsal gerilimlerle bu ülkenin huzurunu bozdular. Bütün terör örgütleri hep beraber Türkiye'ye saldırdı ama sert kayaya çarptıklarını sonra fark ettiler. Hadlerini bildirdik, bildirmeye de devam edeceğiz. Aziz vatanımızın her köşesi terörden temizleninceye kadar gece gündüz çalışıp, bu memlekete huzuru, demokrasiyi hiçbir şekilde sarsılmayacak şekilde ihya ve inşa edeceğiz inşallah.”





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...