Oktay Vural'dan çarpıcı açıklama: MHP birinci çıkmazsa...

Oktay Vural'dan çarpıcı açıklama: MHP birinci çıkmazsa...

POLİTİKA Haberleri

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili adayı Oktay Vural, oyunu kullandıktan sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu...

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili adayı Oktay Vural, "Ben inanıyorum ki bundan sonra 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak milli irade doğrultusunda bir mutabakat zemini güçlenecek" dedi. Gaziemir ilçesi Yahya Kemal Beyatlı İlk Okulu'nda oy kullanmaya gelen Vural, bir süre buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Vural, 1137 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin huzur içerisinde geçmesi ve Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyenlerin getirdiği bir sürecin sonucunda yeniden sandık başına gidildiğini savunan Vural, "Ben inanıyorum ki bundan sonra 1 Kasım seçimlerinden sonra oluşacak milli irade doğrultusunda bir mutabakat zemini güçlenecek aziz vatandaşlarımızın cumhuriyetimizin kutladığımız 92. yıl dönümünde cumhuriyetin hukuk devleti vasfına, parlamenter demokrasiye sahip çıkacak bir mutabakatı güçlendireceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Vural, seçim sonuçlarına göre MHP'nin birinci parti çıkmaması durumunda, bir iradenin oluşması noktasında provizyonlarının olumlu şekilde kullanacaklarını söyledi.


- "Silopi'de PKK istediği gibi yönlendirme yapıyor"
Bir gazetecinin sosyal medya üzerinde gece "evet" mührü basılmış oy pusulalarının fotoğraflarının yer aldığını belirtmesi üzerine Vural, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Burası Amasya, yapan da bir okul yöneticisi. Bu kabul edilebilir değil, Silopi'den arandım maalesef, 'burada güvenlik tedbirleri yok PKK terör örgütü istediği gibi yönlendirme yapıyor' diye. Maalesef baskılar tehditler devam ediyor. Milli iradeyi çarpıtmayın milli irade yolsuzluğu gerçekten kabul edilemez. Aziz milletimizin oyunu çalmak, milletin iradesini çalmaktır bunlar kabul edilebilir değildir. Demokrasiye inanıyorsak vatandaşlarımız hür ve özgür şekilde oy kullanmasını ve kullanılan bu oyların getireceği bu sonuca saygı göstermemiz lazım maalesef Babil kulesinin yıkılacağını görenler her türlü yöntemi kullanıyor."
Vural, sandık başında görevli olan kişileri, dikkatli olmaları konusunda uyardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...