Roman milletvekili sandığa güle oynaya gitti

/ Kaynak: İHA
Roman milletvekili sandığa güle oynaya gitti

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların çalgı, çengi ve dansları eşliğinde oyunu kullandı.

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili unvanına sahip olan Özcan Purçu, Gazi Osman Paşa İlkokulunda oyunu kullandı. Oyunu kullanmaya Roman vatandaşların çalgı çengisi ve alkışları eşliğinde güle oynaya giden Purçu'ya Romanlar büyük ilgi gösterdi. 2313 numaralı sandıkta oyunu kullanan Purçu'yu babası Selami Purçu, annesi Ünzile Purçu ve oğlu Ayberk de yalnız bırakmadı.
“ROMANLARIN RENGİ TÜM ÜLKEMİZE YANSISIN”
Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Purçu, “Kendimizden emin olduğumuz için Roman kardeşlerimizden de eminiz. Oylarını bize atacaklar, CHP'ye atacaklar. Çünkü ben onların içinden çıkmış, onlarla birlikte aynı çileyi ve acıyı çekmiş bir kişiyim. Dolayısıyla mahallemizden de emin olduğumuz için güle oynaya gittik. Bu seçim ülkemize inşallah barış getirsin, huzur, demokrasi ve ışık getirsin. İnşallah hayırlısı olur. Romanlar ne kadar fakir de olsa yoksul da olsa güleç yüzlü insanlardır, renkli insanlardır. İnşallah bu renk bütün ülkemize yansır. Biz savaş istemiyoruz, kan istemiyoruz, bomba istemiyoruz. İnşallah herkes güler bu seçimden sonra, ülkemiz için hayırlısı olsun. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak ve bu kötü günler bitecek” diye konuştu. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...