İlker Başbuğ: 'Koalisyon hükümeti oluşacak gibi görünüyor'

/ Kaynak: İHA
İlker Başbuğ: 'Koalisyon hükümeti oluşacak gibi görünüyor'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

başbuğ, “Bugüne kadar yapılan anket sonuçlarına göre sanki koalisyon hükümeti oluşacak gibi gözüküyor. ” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eşi Sevil Başbuğ'la birlikte oyunu kullanmak üzere Kadıköy'de bulunan Nurettin Teksan İlkokulu'na geldi. İlker Başbuğ, oyunu eşiyle birlikte 2091 nolu sandıkta kullandı. Bir süre sırada bekledikten sonra oyunu kullanan Başbuğ, daha sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Sonuçların hayırlı olmasını dileyen İlker Başbuğ, “1 Kasım Genel Seçimleri olmasını ülkemiz açısından hayırlı, güzel sonuçlar olmasını dilerim. Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet tarihinin gerek içte, gerek dışta çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Dolayısıyla seçim sonrası oluşacak Meclis ve oluşacak hükümetin çok ciddi iç ve dış sorunları olduğunu biliyoruz” dedi.
“Bugüne kadar yapılan anket sonuçlarına göre sanki koalisyon hükümeti oluşacak gibi gözüküyor” diyen Başbuğ, “Daha öncede söylemiştim, koalisyon hükümetlerinden çekinmemek gerekiyor. Özellikle ülkede toplum çok konuda bir bölünmüşlük yaşıyor ise; ki şuanda bizim karşı karşıya kaldığımız temel sorunlardan bir tanesi de neredeyse her konuda toplumun adeta ikiye bölünmüş olması. Belki de seçimler sonucunda oluşacak bir koalisyon hükümeti bu bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması açısından daha faydalı görevler yapabilir, bu bölünmüşlüğü azaltabilir. Gerçekten gerek içeriden, gerek dışarıdan Türkiye Cumhuriyeti çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Bu açıdan seçim sonuçları çok önemli. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Bir şey değişmedi. Sorunlar büyüyerek devam etti. 5 ay belkide kaybettik bu açıdan bakılırsa” ifadesini kullandı. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...