'Vatandaşlar bu işi tekrar normal ayarlarına getirdi'

/ Kaynak: AA
'Vatandaşlar bu işi tekrar normal ayarlarına getirdi'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Türkeş, seçim sonucuna ilişkin, "Vatandaşlar,Hükümet olmak istemeyen partilere (sen kenarda dur) dediler" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, seçim sonucunu değerlendirirken, "Vatandaşlar, tekrar normal ayarlarına getirdi diyelim bu işi. Yani hükümet olmak istemeyen partilere 'Sen şurada, kenarda dur' dediler. Terörle arasına mesafe koyamayan partiyi de aşağıya çektiler. Dolayısıyla da önümüzdeki 4 yılı kim götürebilir diye bakıldığında da AK Parti'ye yöneldiler" dedi.


Türkeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'daki seçime göre AK Parti'nin oyunu ciddi oranda artırdığını belirterek, bunun nedenlerinin, "7 Haziran'da koalisyon yapılamayışı, diğer siyasi partilerin negatif tavırları ve terörle arasına mesafe koyamayan bir siyasi partinin Meclis'te hak etmediği kadar büyük bir oranla temsil edilmesinin vatandaşlarda rahatsızlık" olduğunu söyledi.


Tuğrul Türkeş, "Vatandaşlar, tekrar normal ayarlarına getirdi diyelim bu işi. Yani hükümet olmak istemeyen partilere 'Sen şurada, kenarda dur' dediler. Terörle arasına mesafe koyamayan partiyi de aşağıya çektiler. Dolayısıyla da önümüzdeki 4 yılı kim götürebilir diye bakıldığında da AK Parti'ye yöneldiler" diye konuştu.


MHP tabanındaki oyda bir farklılaşma olacağını tahmin ettiğini ve buradaki hareketliliğin de AK Parti'ye yöneldiğini aktaran Türkeş, "Ben 'yüzde 46'nın üstü' diyordum ama yüzde 49,5'i tahmin etmiyordum" dedi.


7 Haziran'dan sonra gelişen koalisyon görüşmelerinde netice alınamayacağını gören vatandaşın 1 Kasım'da tek parti iktidarına yöneldiğini söyleyen Türkeş, bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.


Başbakan Yardımcısı Türkeş, 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasi partilerin koalisyonu becerememesi üzerine, "Koalisyonu vatandaş yapsın" dediklerini belirterek, "Vatandaş bu mesajı görmüş. Ben onu çok memnuniyetle karşıladım. Siyasi partiler koalisyonu beceremediler ama vatandaş AK Parti'nin bünyesinde bir koalisyon yapmış oldu. Diğer partilerden buraya oy akışkanlığı sağlandı. Tabii ki Sayın Başbakanımızın balkon konuşmasında da beyan ettiği gibi bundan sonra herkese eşit hizmet arzı için elimizden geleni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.  


POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...