Bakan Altınok: 'Türkiye G20'ye hazır'

/ Kaynak: İHA
Bakan Altınok: 'Türkiye G20'ye hazır'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

'İçişleri Bakanı Selami Altınok, Antalya'da 15-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan G20 Liderler Zirvesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Serik Kaymakamlığı ve Serik Belediyesi'nin ardından Antalya Valiliği'ne gelen İçişleri Bakanı Selami Altonok, valilik özel defterini imzaladı. Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Altınok, G 20'nin bu yıl Antalya'da Türkiye'de yapılacağını altını çizerek, “Antalya'nın alt yapısı tarihi ve coğrafi güzellikleri, gerek Türkiye'nin gelmiş olduğu ekonomik seviyesi göstermesi ve Türkiye'nin dünya üzerindeki önemini belirtmesi açısından çok önemlidir. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarını ağırlayacağız. Bir hafta 15 gündür, özellikle de 1 yıldır Türkiye dünya gündemindeki yerini aldı. Bizim hem misafirperverliğimizi hem organizasyon kabiliyetimizi hem de yakalamış olduğumuz ekonomik seviyeyi dünyaya gösterebilme adına çok önemli bir organizasyondur” diye konuştu.
"BELEK HAZIR"
Hükümetin organizasyonu Türkiye'ye yakışır şekilde yapılabilmesi noktasında büyük gayretleri olduğunu kaydeden Bakan Altınok, “Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fatih Kasırga, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü tensilcileri ve Antalya Valiliği ve Antalya Emniyeti ile çalışmaları yerinde gördük. Denetledik. Tekrar gözden geçirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışır şekilde ve herhangi bir olumsuzluk olmadan neler yapılması gerektiğini değerlendirdik. Hazırlıklar tamamlanmış durumda. Bugüne kadar yapılmış çalışmaların çok değerli bir boyuta ulaştığını gördük. Birlikte fikir telakkisinde bulunduk. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz bu toplantıyı en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olacağız. Hemen hemen hazırlıklar tamamlanmış bitmiş durumda. G20 Liderler Zirvesi'ne Antalya hazır, Belek hazır, Türkiye hazır. Ülkemiz ve Antalya adına güzel sonuçlar doğuracağını ümit ediyorum” dedi.
Antalya Valisi Muammer Türker, G20 hazırlıklarını yerinde gördüklerini aktararak, “Yapılacak faaliyetler ve planlamalar noktasında bilgi alışverişinde bulunduk. G 20'yi yüzümüzün akıyla Antalya ve Türkiye yakışır şekilde yapmanın gayreti içinde olacağız. Talimatlar aldık” diye konuştu.
Bakan Altınok'un valilik ziyaretine Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar da eşlik etti. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...