HDP Meclis'te MHP'nin yerini kaptı!

HDP Meclis'te MHP'nin yerini kaptı!

POLİTİKA Haberleri

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “HDP ile MHP yer değişecek ve muhtemelen HDP, MHP'nin yerine geçecek” diye konuştu.

1 Kasım seçim sonuçları, Meclis'teki oturma planında da değişikliğe yol açacak. AK Parti Çorum Milletvekilli ve TBMM  İdare Amiri Salim Uslu, Meclis'teki oturma düzenine ilişkin, bir toplantı yapmadıklarını ancak teamüllerin ve kurumsal bir işleyişin var olduğunu, bunların dışına çıkılamayacağını söyledi.

Uslu şöyle konuştu:
“En büyük grup olarak AK Parti mevcut yerine ilave sıraları kullanacak diye düşünüyorum. Arkasından CHP gelecek. HDP ile MHP yer değişecek ve muhtemelen  HDP, MHP'nin yerine geçecek. Hem milletvekili sayısıyla  hem oy sayısıyla mütenasip bir yerleşme durumu olacak. Bu yerleşme düzeni Meclis bürokrasisi adına ayarlanıyor, düzenleniyor.”


VEKİL SAYISI BELİRLİYOR
Meclis Divanı'nın oluşumunda, partilere ayrılan kontenjanların kullanılmasında milletvekili sayısının dikkate alındığını dile getiren Uslu, “eski köye yeni adet getirmenin” söz konusu olamayacağını söyledi.

Uslu şöyle devam etti: “Meclis'te yerleşme düzeni, milletvekillerinin  Başkanlık Divanı'nda temsil oranları, komisyonlardaki temsil oranları konusunda  vekil sayısı dikkate alınır. Geçen  dönemde RTÜK üyesinin belirlenmesinde benzer sorun yaşanmıştı, nitekim Genel  Kurul bir karar verdi. Vekil sayısı belirleyici oluyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...