Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'de deprem, o isim de istifa etti!

/ Kaynak: İHA
CHP'de deprem, o isim de istifa etti!

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Eski CHP İlkadım İlçe Başkanı, CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi iş adamı Erkan Akyüz, partisinden istifa etti.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı, CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi iş adamı Erkan Akyüz, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İş adamı Erkan Akyüz yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla mevcut 12 yıl süren Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım” dedi.  İstifa nedenlerine değinen Akyüz, “Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin takındığı tavır ortada. Bu noktada da Cumhuriyet Halk Partisi'yle siyaset yapmanın benim açımdan çok da fazla ileriye taşınır bir durum olmadığını düşünerek, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki üyeliğime son vermiş bulunmaktayım. Ben Samsun'da şuan halihazırda kurultay delegesiyim. Bir kongre takvimi var. Kurultay süreci var. Bu süreçte herhangi bir tarafın yörüngesine girmeden, tarafsız bir şekilde izlemek kaydı ile olacakları gözlemlediğimde Cumhuriyet Halk Partisi'nde alışılagelmiş alışkanlıkların devam edeceği, herhangi bir tutum, davranış ve tavrın değişmeyeceği noktasındaki tespitlerim doğrultusunda ayrıldım" diye konuştu.


  “PARTİLİLERDEN VE DENİZ BAYKAL'DAN BİNLERCE KERE ÖZÜR DİLİYORUM”
  Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği 33. kurultayda divan üyesi olduğunu hatırlatan Akyüz, "Ben 33. kurultayla divan üyesiydim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği 7 kişilik heyette onun genel başkanlığı altında imzası olan 7 kişiden biriydim. Tabi ülkenin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin şu an yaşamış olduğu sorumluluktan kendi üzerime pay alıyorum. Her ne kadar birileri almasa da. Biz o günkü koşullarda bir genel başkan değişikliğinin partide bir ivme oluşturacağını düşünerek böyle bir heyecana kapılmıştık. Ama işin perde arkasında sermaye güçlerinin ve Cumhuriyet Halk Partisi üzerinde idealleri olanların gizli oyunlarıyla bir takım çevreleri ele geçirme noktasında yaptığı hamleleri bugün görmüş bulunmaktayız. Ben o günkü yapmış olduğum hatanın sebebi dolayısıyla bütün Cumhuriyet Halk Partililerden, başta böyle bir komploya kurban edilerek bizim tarafımızdan sahiplenmeyen Deniz Baykal'dan binlerce kere özür diliyorum. Haklarını bize helal etsinler. Bundan sonraki siyasi hayatında devam edecek olan arkadaşlara da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.  
  Erkan Akyüz, meclis üyeliklerine bağımsız olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...