Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Bu G20 tarihe geçer

Erdoğan: Bu G20 tarihe geçer

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: Antalya Zirvesi'nin sonuç bildirgesi dolu dolu olacak. Bundan sonraki G20'lerde buraya çok atıfta bulunulacak. Antalya hafızalara kazınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını belirterek, “Şimdi hayır olmaz, diyorlar. Yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var, gerekirse uygulamaya koyarız” dedi. G20 zirvesi öncesi CNN International'a konuşan Erdoğan, Türkiye'nin 2.2 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Bu mülteciler Avrupa'ya gitse ne olur? Türkiye ağır bir yükü omuzladı” dedi. Avrupa'yı mültecileri Ege'de ölüme terk etmekle suçlayan Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinin Türkiye'de güvenlik riski oluşturduğunu ve bu konuyu Moskova ile paylaştıklarını, fakat bunun uygulamaya yansımadığını ifade etti. Antalya'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi'ne temas eden Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: “İnanıyorum ki Antalya Zirvesi'nin sonuç bildirgesi dolu dolu olacak ve bundan sonraki G20'lerde de buraya çok atıfta bulunulacaktır. 'Antalya Zirvesi'nde alınan karar' denilmek suretiyle geleceğe yönelik G20'lere bir yol haritası çizilecektir. Önemli bir hazırlık döneminden geçtik ve başarılı bir yapılanma oldu. Ayın 14'üne, 15'ine, 16'sına çok daha farklı bir şekilde zirveyi oturtmuş olacağız. Misafirlerimiz, kalacakları mekanlar itibarıyla olsun, yapacakları görüşme mahalleri itibarıyla olsun, bundan önce yapılanlardan çok daha farklı bir zemini, mekanı burada bulacaklar ve unutamayacakları bir Antalya Zirvesi'ni yaşayacaklar.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...