Figen Yüksekdağ'dan tepki çeken Fransa paylaşımı

Figen Yüksekdağ'dan tepki çeken Fransa paylaşımı

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Fransa'daki terör saldırısının ardından sosyal medyadan bir mesaj yayınladı

Fransa'daki terör saldırısının ardından sosyal medyadan bir mesaj yayınlayan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu acıyı en derinden biz biliriz.Bu vahşete sebep olanları da,ortak olanları da iyi tanıyoruz" yorumunda bulundu. Yüksekdağ'ın açıklamasına tepki gösterenler tepkilerini, "Bir terör örgütü destekçisi olarak bunu sen mi söylüyorsun" sözleriyle dile getirdiler.
Paris'te 165'ten fazla kişinin ölümüne, 200 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıya tepkiler büyüyor. Saldırıyı henüz hangi örgütün gerçekleştirdiği resmi olarak açıklanmamışken, bazı ihtimallerin üstünde duruluyor.


Fransız medyasında bu sabah bütün gazetelerin manşetinde yer alan haberlerde, gazeteler hükümete sahip çıkarken, Fransa'nın uluslararası politikasına destek verdiklerini belirttiler.


YÜKSEKDAĞ'DAN PİŞKİN AÇIKLAMA
Öte yandan, saldırı sonrasında Türkiye'den bazı siyasilerin ve gazetecilerin açıklamaları dikkat çekici oldu. HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, saldırıdan dolayı paylaştığı mesajında, "Fransa'nın acısını yürekten paylaşıyorum. Bu acıyı en derinden biz biliriz.Bu vahşete sebep olanları da,ortak olanları da iyi tanıyoruz" ifadelerine yer verdi. Yüksekdağ daha önce yaptığı açıklamalarda, "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" demişti.


TERÖRÜN DESTEKÇİSİ SİZSİNİZ
Yüksekdağ'ın Twitter'dan paylaştığı mesaja tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, "Terörün destekçisi sizsiniz", "Dün hendekleri ziyarete gittiğinde de bu düşüncede miydin?", "Bir terör örgütü destekçisi olarak bunu sen mi söylüyorsun" gibi yorumlarda bulundular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...